Kommentaren

Helhedsplanen for Gellerupparken – Toveshøj og Enhedslisten

En kommentar for at undgå forvirring om Helhedsplanens politiske oprindelse

tekst og foto: Ole Vad Odgaard

I Skræppebladet nr. 7, september 2011 side 22, har Hermann Nielsen en kommentar, hvor læseren kan komme i tvivl om Helhedsplanens oprindelse. Ved en hurtig læsning kan det opfattes, som om Enhedslisten har andel i Helhedsplanen.

Det fremgår i artiklens start, at Venstres, Konservatives og Dansk folkepartis ghettoplan i boligforeningen realiseres af en fremtrædende socialdemokrat og en tidligere fremtrædende fra Enhedslisten.

Det er rigtigt, at et tidligere fremtrædende medlem af Enhedslisten har været, og stadig er, bannerfører for nedlæggelse af omkring 7 boligblokke i Gellerup og Toveshøj. Disse blokke skal enten nedrives, ombygges til andet formål, eller sælges som ejerlejligheder, disse boliger vil så ikke længere eksistere som almene boliger.

Jeg er ikke uenig i HN´s holdning til Helhedsplanen, men finder det vigtigt at sige, at partiet Enhedslisten ingen andel har i Helhedsplanen.

Enhedslisten ønsker ikke at antallet af almene boliger bliver mindre, men derimod, at antallet af almene lejeboliger øges.

I sommeren 2009 vedtog Aarhus Byråd Helhedsplanens såkaldte dispositionsplan og den daværende borgmester udtalte ,at dispositionsplanen var vedtaget af et enigt byråd. Det var dog ikke rigtigt, Enhedslisten var ikke med i dispositionsplanen!

Samarbejdspolitik i byrådet
Det lyder jo besnærende, når den tidligere borgmester taler om et enigt byråd, men det er det ikke.
Prisen for denne politik er, at byrådets højrefløj netop fik sine krav om reduktion af de almene boliger gennemført.

Arbejderpolitik
Omvendt så kunne byrådet alene med arbejderpartiernes stemmer formentlig have vedtaget en human Helhedsplan for Gellerup-Toveshøj-området, selvfølgelig må arbejderflertallet så sætte højrefløjen uden for indflydelse, dette kaldes blokpolitik og anses i visse kredse for ufint, men hvad er der i vejen med blokpolitik, når det er til gavn for de svageste i samfundet?

Den videre skæbne for Helhedsplanen
Hermann nævner, at der er usikker grund for Helhedsplanen, der stadig meget at tage stilling til, det er ganske rigtigt, Aarhus kommune er bedt om at ændre anvendelsen af den jord, som nu henligger som rekreativt område, og en del af jorden er endda i Kommuneplanen blev udlagt til Moské-byggeri og kulturcenter.

For at området skal være attraktivt, ønsker BBO´s foreningsbestyrelse i stedet at der for eksempel tillades en bygning i 22 etager, så skulle der jo gerne komme nogle interesserede investorer.

Interessen for at købe jorden, her i krisetid, ser dog ud til at være behersket hos kapitalstærke investorer, men boligforeningen forventer altså at kunne bruge penge fra jordsalget til Helhedsplanen.

Der er allerede brugt mange millioner på forberedelse og forskellige reklamepåhit for Helhedsplanen, som altså foreløbig kun har gæld.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt