Hjemmesiden blev for stor og for populær

Skraeppebladet.dk voksede fra sit webhotel

tekst og arkivfoto af webmaster Ulrik Ricco Hansen

Skræppebladets hjemmeside har de seneste år vokset sig større og større med flere og flere sider, der læses af flere og flere brugere. Dette er jo egentlig dejligt, fordi det viser, at mange gerne vil læse i Skræppebladet via computeren både på nettet og i den elektroniske form (pdf-udgaven).

Meget større hjemmeside
Som webmaster for Skræppebladet siden november 2007 har jeg oplevet en gevaldig vækst i både omfang og besøg.
Siden november 2007 er antallet af besøgende vokset cirka 25 gange (2.500 %) og antallet af sider blevet omkring 100 gange større (vækst på 10.000 %).
Respons via hjemmesiden er vokset fra næsten ingen til mange henvendelser hver eneste måned. Dette skyldes i høj grad ændrede medievaner, men også at Skræppebladet har været lettilgængeligt på internettet.

Første hotelskifte
I løbet af perioden har Skræppebladet skiftet webhotel (sept. 2008) fra One til UnoEuro, der kunne tilbyde mere arbejdshukommelse (ram) til cirka samme pris. De færreste bemærkede dette skifte, men som webmaster var jeg ude for, at back-end (administrations-delen af hjemmesiden) ikke kunne følge med, så det blev næsten umuligt at oprette nye sider, indtil der blev skiftet udbyder.

Lidt for populær
I slutningen af september 2011 var det omvendt. Her var det antallet af brugere og sider, der gjorde, at webhotellet ikke kunne følge med. Blot en lille overbelastning fik hjemmesiden til at kollapse og lukke for alle.
Overbelastningen var oftest en spam-robot eller en uautoriseret indekserings-robot, der ville læse samtlige sider på hjemmesiden i løbet af kort tid.

Gode og onde robotter
Indekserings-robotter er ikke i sig selv noget dårligt for en hjemmeside. Google bruger indekseringsrobotter til at læse indholdet af hjemmesider og præsentere det i søgeresultater. Og det er godt.
Ulovlige indekseringsrobotter respekterer ikke de regler som webmaster har skrevet til robotter, og de forespørger uden pause. På den måde kan de ”lægge siden ned”, dvs. sætte webserveren på så meget overarbejde, at den ikke kan følge med.

Andet hotelskifte
Da Skræppebladets hjemmeside pludselig gik ned gang på gang i slutningen af september og starten af oktober var der brug for ekstraordinær handlekraft.
Webmaster, redaktør, redaktionsudvalg, foreningsbestyrelse mv. blev involveret i den særlige situation. Det blev besluttet at skifte til et større og lidt dyrere webhotel.

Når du medtager dette blad, er der en ny hjemmeside. Du kan nok ikke se nogen forskel. Måske kører det lidt hurtigere.
Du kan i hvert fald se siden, også selvom du i overgangsperioden ikke lige kunne se (hele) hjemmesiden.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt