Om bogen ”En Slutter”

Brabrand-borger har skrevet Aarhus-bog om Ceres bryggeriets historie i byen på godt og ondt gennem mange år

af Inger Bloch

Læseglæde
Som så mange andre så jeg frem til at få tid til at læse flere bøger, når jeg skulle gå på pension. Dette er da også sket; jeg læser rigtig meget – og med stor fornøjelse: Krimier, romaner, biografier, historiske bøger – ja alle mulige forskellige bøger.

Vi plejer jo ikke at skrive anmeldelser her i bladet, men jeg vil nu alligevel fortælle om en ganske særlig bog, der lige er udkommet, og hvis forfatter bor i Brabrand Boligforening, afdeling 1.

Det der ikke står
I de gode bøger er det lige så meget det, der ikke står i bogen, der gør indtryk, som den skrevne tekst – altså på den måde, at man som læser bliver revet med og kommer til at tænke på oplevelser og erfaringer fra sit eget liv; den slags bøger kan jeg rigtig godt lide!

En sådan bog er Peter Kjeldsens beretning: En Slutter; man får en masse at vide på en underholdende måde, og den sætter også gang i læserens associationer til egne oplevelser.
Bogen fortæller Ceres bryggeriets historie på godt og ondt igennem de mange år i Aarhus. Man læser om de ansattes forhold, om de første fagforeninger og strejker og en masse, man overhovedet ikke kendte til. I bogen er der rigeligt med billeder; der fortælles om spændende begivenheder og sjove anekdoter; man får indblik i Ceres’s rolle i Aarhus – både i erhvervs- og kulturlivet – og således får man en interessant indgangsvinkel til byens historie og forskellige personligheder.

”En slutter” er udgivet af forlaget Ådalen og er en fin og læseværdig bog – også velegnet til at give som gave.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt