Lederen

Op- og nedture i Brabrand Boligforening

af Helle Hansen

Somme tider går det op, og somme tider går det ned.
Og sådan går det hver dag, når reparatør Bjarne Bilde går på arbejde som ansvarlig for elevatorsikkerheden på Gudrunsvej i Gellerupparken. Optur var det dog for Bilde, da han i april kunne fejre 40 års jubilæum i Brabrand Boligforening. Tillykke med det.

I samfundet går det også nogle gange op og nogle gange ned. Lige nu er vi alle sammen med på en ordentlig nedtur med forringelser og nedskæringer i vores velfærdsamfund. Bunden er desværre nok ikke nået endnu. Og de næste, der står foran en større besparelse, er de århusianske folkeskoler. Her er det nedtur for Sødalskolen.

I forhold til helhedsplanen, så oplevede den i april også en nedtur med beskeden fra Social- og Sundhedsskolen om, at institutionen ikke ønsker at placere sig i Gellerupparken, fordi skolen simpelt hen ikke tror på fremtidsversionen om et ungdomskampus i området.
Og Aarhus Kommune skubber med på nedturen, fordi den holder igen med tildelingen af kvoter til ungdomsboliger i de to blokke, som ellers er udpeget til omdannelse til ungdomsboliger i helhedsplanen.
Det er nedtur for beboerne i de to blokke, fordi de holdes hen i uvished om, hvornår de skal rykke ud af deres hjem.

Optur er der til gengæld i Tranbjerg, hvor rejsegildet i foreningens nyeste afdeling fandt sted i april, som planlagt, og hvor boligerne står klar til indflytning senere på året.
Og i Gellerupparken og Toveshøj har beboerdemokratiet i den grad oplevet en optur, efter at de har fået styringen over den boligsociale indsats, hvilket set i et landsdækkende perspektiv er ganske usædvanligt. Mange såkaldte SUB-områder (særligt udsatte boligområder – tidligere kaldet ghettoer) oplever desværre, at det ofte er organisationsbestyrelserne, som sammen med kommunerne bestemmer indholdet i de boligsociale helhedsplaner hen over hovedet på det lokale beboerdemokrati. Det er nedtur.

Til sidst en lille fødselsdagshilsen til Brabrand Boligforenings direktør, Torben Overgaard, som runder de 65 år den 30. april. Så kan han officielt kalde sig selv for folkepensionist. Om det er en optur eller en nedtur for Torben og boligforeningen? Det ved kun Torben – endnu.
Men et tillykke herfra skal der lyde.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt