Markedsdag for Libanon ved Gellerup Kirke

Samarbejde mellem palæstinensere og Gellerup Kirken om projekt ”Gellerup for Libanon”

af sognemedhjælper Bit Boel Buhl, Gellerup Kirke

Foreløbig er ”Gellerup for Libanon” overskriften på et initiativ, som er vokset ud af samtaler mellem palæstinensere i Gellerup og folk fra Gellerup Kirke.

I efterårsferien 2011 rejste 20 personer fra Gellerup til Libanon for at opleve landet og for at besøge Kanafani børnehaverne, som Gellerup Kirke har støttet i flere år ved søndagsindsamlinger i kirken, som en del af vores nødhjælpsarbejde.  

Libanon var fantastisk og det var en fantastisk tur, hvor vi udover Kanafani børnehaverne også besøgte det armenske børnehjem ”Fuglereden” i Byblos, ”Ludvig Schneller Schule”- i Khirbet Kanafar og vi så ”Beit Attfal Assumouds” imponerende arbejde og meget, meget mere. 
Da vi kom hjem blev tanken ved med at gnave: ”Vi må kunne gøre noget mere”. Behovet for opbakning var åbenlyst! 

Projekt til glæde her og der
Tankerne gav anledning til ideen om et samarbejdsprojekt med palæstinensere i Gellerup – kunne vi ikke arbejde sammen for en fælles sag?

Det er blevet besluttet her i kirken, at vi gerne vil gå ind i sådan et projekt. Vi ser det som et projekt, der kan være til glæde både i Libanon og her i Gellerup. Vi får noget konkret at gøre med hinanden, nydanskere og gammeldanskere – noget reelt at være sammen om, så vi kan lære af hinanden til glæde for os selv og for andre.Vi ser det også som et projekt, hvor vi kan udvikle og udveksle arbejdsmetoder. 

Arkivfoto (kun online) af Ulrik Ricco Hansen: Gellerup Kirke

Arkivfoto (kun online) af Ulrik Ricco Hansen: Gellerup Kirke

Der er nu nedsat et udvalg bestående af palæstinensere her fra Gellerup og folk fra kirken, som har sagt ja tak til at arbejde med de store linjer i projektet. Dernæst skal vi hver især have fundet andre, som kan være med til at realisere hver sin del af det. Vi ender med en Markedsdag den 8. september.

Hovedideen er, at vi sammen i udvalget skal finde en måde, hvorpå vi kan tjene penge til at støtte et socialt projekt/flere projekter i Libanon, som vi bliver enige om.

Udvalget skal finde ud af: Hvad vi skal lave? Hvor vi skal gøre det? Hvornår vi skal gøre det? Hvem der skal gøre det? Hvordan vi organiserer os? Og en helt masse andet…

Brænder du for at blive involveret i dette projekt, kan du henvende dig til Walid Mahmoud walid­_k@hotmail.com eller sognemedhjælper Bit Boel Buhl bbb@gellerupkirke.dk tlf 86 25 08 00.

Vi glæder os rigtig meget til samarbejdet og er allerede godt i gang.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt