Civil anholdelse i Madrid

De kan være hurtige i foreningsbestyrelsen

Tekst og foto af Hans Esmann Eriksen

Under foreningsbestyrelsens besøg i Madrid beviste bestyrelse og direktør, at de kan være hurtige, når det gælder.

Bestyrelsen på en bænk i Madrid

Bestyrelsen på en bænk i Madrid

Der er nogen, der ser hvad der sker
På vejen hjem mod hotellet fra dagens udflugter var selskabet delt op i to grupper. De to grupper vandrede på hver sin side af en meget bred boulevard i det centrale Madrid.

Marianne Stenberg, der gik i den ene gruppe, ser, at en kvindelig roma går bag ved Lene Olm på den anden side af den ca. 80 meter brede boulevard. Kvinden har hånden dybt nede i Lenes taske og fisker Lenes pung op. ”DET ER DOG FOR GALT,” udbryder Marianne og gør Lars Bro, Troels Bo Knudsen og Torben Overgård opmærksomme på, hvad der foregår.

Der er nogen, der får ting til at ske
Torben forsøger med et højt pift, at gøre Lene og hendes selskab opmærksomme på, hvad der er på færde. Men de kan ikke høre noget, fordi der er for langt.
Nu går det stærkt. Troels, Lars og Torben begynder at spurte over den stærkt befærdede brede vej med seks vognbaner.

Tyven, der har Lenes pung, springer ind i en taxi for at flygte med byttet.

Troels spurter så sandalerne er ved at smutte. Sammen med Torben finder han taxien, der er standset for rødt ved næste lyskryds – han river døren til bilen op og får taxien standset. Lars Bro kommer til – viser sit danske politiskilt – og anholder tyven civilt.

Der er nogen, der ikke forstår, hvad der sker
Tililende spaniere er meget fortørnede over, at nogle udlændinge river en spanier ud af en taxi. Spanierne forstår først, hvad der foregår, da Troels viser dem Lenes billede fra den pung, han har taget fra den kvindelige roma. Spanierne tilkalder politiet, og på 2-3 minutter er der 6-8 politimænd fremme.

Den kvindelige tyv anklager Troels, Torben og Lars for det værste, men da Lars viser sit danske politiskilt til de ankomne betjente, får tonen pludselig en helt anden lyd.
Der bliver hilst hjerteligt på den danske ”kollega” og tyven bliver hastigt ført væk, mens Lars og Lene bliver bedt om at følge med til politistationen for at afgive forklaring.

Lars og Lene blev gift
Efter en hæsblæsende tur i salatfad til politistationen afgiver Lars og Lene forklaring.

Politiet var meget venlige overfor deres danske kollega og skrev omhyggeligt det hele ned. Forklaringen blev printet ud og omhyggeligt stemplet. Da Lars og Lene læste forklaringen kunne de se, at de spanske politi havde beskrevet dem som ægtefæller. Lars nænnede ikke, at rette denne fejlagtige detalje, fordi det ville tage yderligere tid. Det blev der grint meget af den aften.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt