Livet blev levet på højkant i Gellerup i festugen

Westside Upside Downside blev en stor succes med masser af deltagere ved de to arrangementer

Af Helle Hansen, foto Bo Sigismund og Birger Agergaard

Gellerup lagde gavl til Aarhus Festuges største scene, da akrobatkunstnere fra det sardinske Theatre en Vol to aftner i festugen opførte deres flotte show, hængende i reb ud over siden på den syv etager høje blok ved Gudrunsvej 66.

Neden for på parkeringspladsen var der begge aftner fyldt med beboere og festugestemte aarhusianere, der med tilbagebøjede nakker spændt fulgte det store drama, som foregik på højkant mange meter over jorden.

Parade med perler på snor
Forinden havde arrangementet budt på en parade ned gennem Gellerupparken fra Toveshøj, hvor starten gik fra markedspladsen foran Laden. Her blev der budt på smagsprøver på lækre kager fra alverdens lande, bagt af områdets mange etniske foreninger.

Med livstræet Yggdrasil, som var skabt af en sardinsk kunstner og de lokale Ramallah-spejdere, forrest i paraden og akkompagneret af festlige trommehvirvler gik optoget fra Laden ad den kommunale sti ned gennem området.

En stjerne vender hjem
Undervejs blev der lavet stop, hvor der blev opført Jafra-dans af Arabisk-Dansk Kulturhus og budt på cirkusshow med Gellerups egne unge artister fra Cirkus Tværs. Parkour-drengene fra GLOBUS1 gav også en smagsprøve på deres kunnen, og på en trappe uden for biblioteket sang Gellerup Kirkes kor smukt ”Hist hvor vejen slår en bugt”, mens der foran kirkens hovedindgang blev budt på rap-koncert med Cha-D.

Efter det store show på gavlen sluttede arrangementet begge aftner af med, at Musikcafeens Radar-projekt indbød til havefest mellem de to sydligste blokke på Gudrunsvej, hvor blandt andet Gellerupparkens egen berømte darbuka-trommespiller Simona Abdallah vendte hjem for at give koncert.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt