En halv universitetsuddannelse – spild af tid?

Kommentar

Af Ib Skødt

I denne tid er et af emnerne, der diskuteres i regering og folketing og blandt befolkningen, spørgsmålet om, hvad man skal gøre for de mange, der allerede er blevet langtidsledige, og dem, der står over for at blive det i nær fremtid. Et mantra i den standende debat er ordet: Uddannelse.

Vejen frem – hvis man skal gøre sig det ringeste håb om at få job- er uddannelse. Det kan så enten være en praktisk, håndværksmæssig uddannelse, en mellemlang uddannelse eller en længerevarende akademisk uddannelse.

Det er efterhånden også blevet mere og mere udbredt, at man har mere end én uddannelse. Men hvad stiller man op, hvis man har en halv universitetsuddannelse bag sig – er det at betragte som spild af tid og kræfter og penge?

Det behøver det ikke nødvendigvis at være, og her taler jeg af egen erfaring.

Efter en nysproglig studentereksamen begyndte jeg af studere sprogfagene dansk og russisk ved Aarhus Universitet. Hvad jeg nåede var en bifagseksamen i russisk. Herefter fulgte nogle år, hvor jeg tjente til livets ophold ved forskellige ufaglærte jobs. Jeg ville ikke have undværet disse år med praktisk arbejde. Jeg fik mod på at tage en regulær mellemlang uddannelse, og valget faldt på bibliotekaruddannelsen.

Kombinationen bibliotekar + russisk bifagseksamen var en glimrende kombination.
Ved siden af det har jeg begået flere artikler omhandlende dansk såvel som russisk skønlitteratur. Disse artikler blev bragt i tidsskriftet Samvirke og Bogens verden. Her kom det mig til nytte, at jeg har studeret dansk-faget på universitetet.

Så jeg har altså kunnet drage nytte af mine år på universitetet.

Dette til illustration af, hvad nytte man kan have af ikke-fuldførte universitets-studier.
Mere alment kan man vel sige, at man på universiteterne lærer noget om abstrakt og stringent tænkning, og ikke mindst noget om sprogbehandling. Det kan jo komme til nytte på mangfoldige måder.

Teksten i denne personlige kommentar er forkortet af redaktionen af pladshensyn.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt