JR Skræp

Skræppen – nu også for børn

Månedens tema er: bedsteforældre

Hej JR Skræp-Læsere
Har du nogle bedsteforældre, som du ser meget, eller har du slet ingen? Månedens tema er om bedsteforældre. I JR Skræp-redaktionen mangler vi en bedsteforælder, som sammen med sit barnebarn eller sine børnebørn vil med i næste nummer af JR Skræp. Så send en sms på 20 10 16 96, hvis du har en god historie. De, der kommer i bladet, får et flot gavekort.

Fordele ved at have en bedsteforælder

 • De kan give dig lov til ting, dine forældre måske siger nej til.
 • Man må spise mere slik og andre søde sager.
 • De har mere tid til at spille kort og andre spil.
 • Nogle bedsteforældre har nogle sjove ting, som ens forældre ikke har. Og det kan være sjovt at høre om dengang, bedstemor eller bedstefar var barn, og hvad de måtte dengang.

Men der er flere ting, som JR Skræp gerne vil vide om, hvad en bedsteforælder også kan, og hvilke fordele du mener, de har.

Hvad gør man, hvis man ingen bedsteforældre har?

Der er mange børn, som enten ikke ser deres bedsteforældre, eller som slet ingen bedsteforældre har. Hvad kan man gøre for at få en reservebedste, og hvad er en reservebedste?
På internettet kan man søge mange steder om ældre mennesker, der savner at have et reservebarnebarn. De vil gerne hjælpe de familier, hvor man ingen bedsteforældre har, og de kan ende med at blive ligesom en slags nyt medlem i familien. Men hvordan finder de sådanne familier? Nogle gange ved at gøre følgende ting:

 • Nogle sætter sedler op i supermarkeder, så andre kunder kan se opslaget med telefonnummer eller e-mailadresse.
 • Andre sætter en annonce i den lokale avis for at skrive lidt om sig selv, og så kan de måske få svar fra nogle, som har brug for en god reservebedste.
 • Andre melder sig ind i en forening, hvor de så kan lave en profil og fortælle, hvem de er, så de kan blive valgt ind i en familie, som gerne vil have en reservebedste.

Hvad gjorde JR Skræp-redaktøren som barn?

Dengang jeg var barn, var jeg en dejlig solskinsdag på vej hjem fra skole. Jeg boede dengang i en kæmpe villa, hvor jeg kunne lugte dejlig kage i ovnen. Men hvem var den ældre dame, som min mor stod ved siden af? Hende havde jeg aldrig set før. Hun så så venlig ud – og det var hun bestemt også. Min mor og den ældre dame stod i køkkenet og skrællede æbler, mens de snakkede sammen, og radioen stod tændt i baggrunden.

Min mor fortalte mig, at det var en gammel arbejdskollega, som kom på besøg hos os, og hun blev en del af familien i min barndom.
Vi kaldte hende for ”Bedste”, fordi hun bare var så sød en ældre dame. Men hun kom også meget tit hjem til os, endda oftere end min mormor. Min morfar døde, før jeg blev født. Og min farmor og farfar boede meget langt væk, så ”Bedste” var min bedste bedste. Man kunne alle de ting hos hende, som man ikke kunne derhjemme.

Bedste elskede at få besøg af mig og mine fem søskende. Vi fik altid mazarintærte og solbærsaftevand hos hende, og hvis man blev mere sulten, havde hun en kæmpe have med mange træer med kirsebær og æbler. Nogle gange ville jeg bare selv over at besøge bedste, for så kunne man have hende for sig selv, uden at nogle af mine søskende skulle blande sig.

Faktisk var bedste rigtig god til at spille kort, og hun var også sød til at sige til, hvis hun ville høre mig spille på min violin. Bedste var især rigtig god til at strikke store tæpper og andre ting, så hvis man frøs, så skulle man bare spørge hende, om hun havde nogle varme futter til fødderne. Så fik man varmen, og så sad vi og hyggede os i hendes gamle møbler.

Når det så var godt vejr, uanset tidspunktet på året, kunne jeg få lov til at rive blade sammen, plukke æbler, male hendes fine hus og andre ting, som jeg ikke måtte hjemme hos mine forældre. Nej, hos bedste fik man lov til at være barn på en anden måde end derhjemme hos min mor og far. Og så kunne man også fortælle hende hemmeligheder, som man ikke kunne ellers – for mine søskende skulle altid sladre. Men hos bedste var man altid sikker, for hende kunne man stole på.

Skriv til JR Skræp

Du kan sende fotos og kommentarer. Husk at skrive dit navn + efternavn samt din adresse og indsend til JR Skræp senest 11. pril 2013 til tlf. 20 10 16 96 eller på mail jrs[AT]skraeppebladet[DOT]dk

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2013-03 April

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

 • Øv - ikke god
 • Nogenlunde
 • OK
 • Cool - god artikel
 • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2013-03 April side 11 forsiden af magasinet 2013-03 April

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Datoer:

 • frist for at sende ind
  JR Skræp
Se kalender
Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data