Lederen

Nedbrud og genrejsning

Om få dage kører de store maskiner ind i Gellerupparken for at begynde nedrivningen af Nordgårdskolen, der ligger midt i området. De grå skolebygningers forsvinden er det første synlige tegn på de store forandringer, som venter hele Gellerup-området i de kommende år.

Det er snart fem år siden, at skolen lukkede ned som lokal folkeskole. Dog fik den tidligere fagbygning en kort genopblomstring, da Foreningernes Hus i en toårig periode rykkede ind og skabte nyt liv på de lange gange og i tomme undervisningslokaler.
Men nu er dagene snart talte for den gennem tiderne så udskældte skole, der hen over årene har trukket massevis af overskrifter i medierne og dannet grundlag for et utal af politiske diskussioner og debatmøder.

Mange børn har i årenes haft deres gang på skolen, der slog dørene op tilbage i 1971. Dengang var det en af byens mest børnerige skoler – i 1973 havde skolen hele otte 1. klasser. Rigtig mange af de elever er sikkert kommet godt i vej og er nået op gennem uddannelsessystemet, som interviewet med de to gamle klassekammerater inde i bladet er et godt eksempel på. Dem har vi bare aldrig hørt ret meget om.
Og hvilken anden folkeskole i Aarhus kan prale med både at have haft en viceborgmester og en rådmand i landets største kommune som tidligere elever? Selv om de to herrer, Rabih Azad Ahmad (Rad.V.) og Bünyamin Simsek (V), begge endte med at blive skolens banemænd, da de for seks-syv år siden i Aarhus Byråd var med til at træffe beslutningen om at lukke skolen.

Når Nordgårdskolen om få måneder er jævnet med jorden, og arealet ligger hen som en grøn plæne med vildtvoksende markblomster, ja så er det nærmest en symbolsk venden tilbage til tiden, før der var tænkt på Gjellerupplanen.
Men den grønne blomstereng får formentlig kun lov til at blomstre en enkelt gang, inden maskinerne næste år rykker ind igen. Nu for at grave fundamentet til en ny børneby, der skal huse seks eksisterende institutioner fra området, der må vige pladsen for andre initiativer i Helhedsplanen.
Forhåbentlig bliver skæbnen for de nye børneinstitutioner knap så krank som den, der ramte Nordgårdskolen.

Æret være Nordgårdskolens minde.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2013-03 April

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2013-03 April side 2 forsiden af magasinet 2013-03 April

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data