Lederen

Nedbrud og genrejsning

Af Helle Hansen

Om få dage kører de store maskiner ind i Gellerupparken for at begynde nedrivningen af Nordgårdskolen, der ligger midt i området. De grå skolebygningers forsvinden er det første synlige tegn på de store forandringer, som venter hele Gellerup-området i de kommende år.

Det er snart fem år siden, at skolen lukkede ned som lokal folkeskole. Dog fik den tidligere fagbygning en kort genopblomstring, da Foreningernes Hus i en toårig periode rykkede ind og skabte nyt liv på de lange gange og i tomme undervisningslokaler.
Men nu er dagene snart talte for den gennem tiderne så udskældte skole, der hen over årene har trukket massevis af overskrifter i medierne og dannet grundlag for et utal af politiske diskussioner og debatmøder.

Mange børn har i årenes haft deres gang på skolen, der slog dørene op tilbage i 1971. Dengang var det en af byens mest børnerige skoler – i 1973 havde skolen hele otte 1. klasser. Rigtig mange af de elever er sikkert kommet godt i vej og er nået op gennem uddannelsessystemet, som interviewet med de to gamle klassekammerater inde i bladet er et godt eksempel på. Dem har vi bare aldrig hørt ret meget om.
Og hvilken anden folkeskole i Aarhus kan prale med både at have haft en viceborgmester og en rådmand i landets største kommune som tidligere elever? Selv om de to herrer, Rabih Azad Ahmad (Rad.V.) og Bünyamin Simsek (V), begge endte med at blive skolens banemænd, da de for seks-syv år siden i Aarhus Byråd var med til at træffe beslutningen om at lukke skolen.

Når Nordgårdskolen om få måneder er jævnet med jorden, og arealet ligger hen som en grøn plæne med vildtvoksende markblomster, ja så er det nærmest en symbolsk venden tilbage til tiden, før der var tænkt på Gjellerupplanen.
Men den grønne blomstereng får formentlig kun lov til at blomstre en enkelt gang, inden maskinerne næste år rykker ind igen. Nu for at grave fundamentet til en ny børneby, der skal huse seks eksisterende institutioner fra området, der må vige pladsen for andre initiativer i Helhedsplanen.
Forhåbentlig bliver skæbnen for de nye børneinstitutioner knap så krank som den, der ramte Nordgårdskolen.

Æret være Nordgårdskolens minde.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt