Samarbejde om kvindemotion

Aarhus Kommune og Den Selvejende Institution Hasle Bakker har indgået en partnerskabsaftale om motionsaktiviteter i naturen for kvinder

Med frugt på bordene, vand i karaflerne og i overværelse af en snes forårsfriske kvinder blev der tirsdag den 9. april i beboerhuset Tousgårdsladen sat underskrifter på en samarbejdsaftale om et utraditionelt motionstilbud for kvinder.

Underskrivere var Dorthe Laustsen, rådmand for Sundhed og Omsorg, og Bent Hviid, formand for Den Selvejende Institution Hasle Bakker, som har indgået aftale om i fællesskab at sikre et fast motionstilbud i naturen til kvinder i Hasle og Gellerupområdet.

Kvinderne på en 5 km travetur i Hasle Bakker tirsdag eftermiddag

Initiativet med titlen ”Kvinder i gang” består af gåture med indlagt gymnastik hver tirsdag i Hasle Bakker. Tilbuddet, der får støtte fra Trygfonden, er åbent for alle kvinder i alle aldre fra hele Aarhus, og især kvinder, som ikke dyrker motion og sport, og kvinder, som døjer med f.eks. slidgigt, diabetes eller overvægt, opfordres til at deltage.

De 20 kvinder i beboerhuset havde, umiddelbart inden den formelle aftale blev beseglet, travet knap 5 km på stier i bakker og skov og mødte veloplagte ind til frugtbord og taler.
”Jeg håber, I har haft en rigtig god tur, og jeg håber, I kommer igen i næste uge. Man skal hygge sig med hinanden, samtidig med at man får rigtig god motion,” understregede Dorthe Laustsen og forklarede, at der fra Sundhed og Omsorg er to væsentlige grunde til at indgå i partnerskabet:

Fakta
Kvinder i gang:

Mødested: Beboerhuset Tousgårdsladen, Edwin Rahrsvej 6 B, hver tirsdag kl. 13.00.
Alle kvinder/piger er velkomne.
Gåture på 3 – 5 km med gymnastik undervejs.
Deltagelse er gratis.
Forhåndstilmelding er ikke nødvendig.

Yderligere oplysninger:
Bent Hviid, formand for Den Selvejende Institution Hasle Bakker tlf. 26 77 13 56

”For det første at opfylde løftet i vores sundhedspolitik om at sikre tilbud om motion til mennesker, der ikke er vant til at dyrke motion. For det andet at være med til at bygge bro imellem generationer, der er nemlig ikke nogen aldersbegrænsning på kvinder i gang,” fastlog Dorthe Laustsen, hvilket blev understreget af, at der på dagens tur var deltagere i alderen fra 9 til 71 år. Rådmanden sluttede med at rette en varm tak til de frivillige ildsjæle, der hjælper med hver tirsdag.

”Uden jeres indsats tror jeg ikke, initiativet kunne gennemføres,” erklærede Dorthe Laustsen.

Bent Hviid fremhæver ligeledes de frivillige kræfter fra Tousgårdsladen og deres enestående indsats, ikke mindst turguide og instruktør Inga Bech og hendes mand Elmer Bech, som sørger for frisk frugt til deltagerne efter træningen. Initiativet foregår i et tæt samarbejde med medarbejdere fra Folkesundhed Aarhus, der har til huse i Globus 1.

Både på turene i bakkerne og under den efterfølgende hygge i beboerhuset går snakken livligt og med accent fra adskillige forskellige sprog, heriblandt somalisk, tyrkisk, arabisk og fransk.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt