Afd. 25: Det første møde
Afdeling 25 – Østergårdsparken
Østergårdsparken vælger bestyrelse
Tekst og foto af Hans Esmann Eriksen
De kom fra nær og fjern, til fods, på cykel og i bil til Tranbjerg Kro, hvor det første stævnemøde mellem de nye beboere i Østergårdsparken og medarbejdere fra boligforeningen skulle gennemføre afdelingsmøde i den nye boligafdeling.

Østergårdsparken. Foto: Pernille Benzon
Østergårdsparken i Tranbjerg omfatter 60 boliger, og de første beboere flyttede ind i november 2012, mens indflytningens sidste etape er sket i foråret. Omkring 75 procent af alle lejlighederne var repræsenteret. Det er flot.
Stemningen var forventningsfuld og spændt, og snakken gik lystigt mellem de naboer, der havde sat sig ved siden af hinanden.
Hvad er en boligforening, og hvad er reglerne?
Boligforeningsformand Jesper Pedersen blev valgt som dirigent. Sammen med driftschef Svend Pedersen fortalte han om foreningens historie, og tilhørerne fik pixi-bogsversionen af, hvordan beboerdemokratiet fungerer.

De nye beboere lytter intenst
Boligforeningen havde udarbejdet et forslag til ordensreglement for den nye afdeling, som de nye beboere skulle forholde sig til. Beboerne havde sat sig grundigt ind i reglerne, og der var flere forslag til forbedringer og ændringer. Det spørgsmål, der fyldte meget, var husdyrene. Skulle de forbydes, eller hvad? Efter en del debat blev det vedtaget, at hver lejlighed måtte have en hund og to indekatte. Der var mange andre forslag, der alle blev lagt over til den nye bestyrelse, så den kunne udarbejde nogle konkrete forslag til efterårets afdelingsmøde.
En ny bestyrelse
Afdelingsmødet besluttede, at der skulle være fem bestyrelsesmedlemmer i afdelingen.
De følgende blev valgt:
- Martin Holmgård
- Tom Nilson
- Christina Madsen
- Johnny Gertsen
- Anders Poulsen
- og suppleanten Sara Moustgaard.
Senere vælger bestyrelsen sin formand og repræsentantskabsmedlemmer. Flere af de valgte havde erfaringer fra bestyrelsesarbejde.

Den nye bestyrelse:
Martin, Tom, Christina, Johnny og Anders
Mange spørgsmål – fejl eller manglende kvalitet?
Der var mange spørgsmål fra beboerne om store og små udfordringer i den nye bebyggelse. Boligforeningens medarbejdere svarede indgående på de fleste.
Mange småbørnsfamilier havde oplevet, at de små poder satte grimme mærker på væggene, der ikke kunne vaskes af. Det mente de var en fejl.
Boligforeningens medarbejdere havde svært ved at forklare, at når boligen er malet med den maling, der er bestilt, så var det ikke en fejl, som de så det. Man må også konstatere, at medarbejderne havde svært ved at forstå, at selv om det ikke var en fejl, så så beboerne det som en manglende forventet kvalitet. Debatten var til tider noget ophidset.
Læs også
▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2013-05 juni