Afd. 1: Udsigtens vaskeri og vaskekonens sang

Afdeling 1: Hans Broges Parken

Nyt vaskerisystem giver udfordringer for beboerne, fordi ikke alle respekterer naboens vasketid

Af Gunhild Weisbjerg, beboer

Medens vi venter på, at det bliver muligt at reservere tørretid i forbindelse med vores to timers reservation af vaskemaskiner, vil jeg på given foranledning gøre opmærksom på følgende: Det er en uskreven lov, at den, der vasker med reserveret vasketid, har ret til tørretumblerne.

Det er bare ikke i orden som vaske-pirat at fjerne tøjet fra tumbleren, selv om maskinen er standset, for at tørre det tøj, som man har vasket hjemme.

Passe sit eget vasketøj
Vi er mange, der ikke bryder os om, at uvedkommende tager vores tøj ud. Jeg har flere gange oplevet, at mit våde tøj var taget ud, når jeg havde stillet tiden på 15 minutter, fordi der var sarte ting i min vask, som ikke skulle have fuld tørretid, mens resten skulle tørres videre.

Jeg kunne jo så, som rådet lyder fra driften, bare have taget ”vaskepiratens” tøj ud og puttet mit eget ind igen. Men det er efter min mening dårlig stil, så jeg nøjes med at brokke mig til de naboer, der er i nærheden.

Nye tider med anarki
Engang var det hyggeligt at vaske; man havde vaskehuset næsten for sig selv og kunne tænke over tilværelsen, medens man sorterede i farver. Nu hersker der til tider anarki.
Selv om du har reserveret vaskeriet i to timer, så kan du ikke være sikker på at have maskinerne i de to timer.

Hvis en maskine har stået stille et vist tidsrum, så kan andre overtage den, og så er der ikke megen tid til at hente ekstra tøj.

De nye tider i vaskehuset kræver næsten, at man opholder sig der hele tiden, mens maskinerne kører. Og nok er vaskeriet nymalet, men så er det nu heller ikke mere hyggeligt.

Et andet tab ved det nye system er, at man ikke kan se, hvem der vasker før eller efter en. Før i tiden kunne man undgå de beboere, man ikke ligefrem havde den bedste kemi med.

En gevinst er det dog, at der er mange vasketider at få, efter at mange har anskaffet egen vaskemaskine – men nogle har desværre ikke fået tumbler, og herved opstår hele problematikken.
Del eller print denne side:  Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT

For at undgå spam skal du skrive bogstaver og tal fra billedet herunder:
(indlæser langsomt)

*
 
 
© 1970-2019
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt