Bliv guidet rundt i Gellerup

Gellerup Museum er i gang med at uddanne guider, der kan vise rundt i Gellerup og Toveshøj. Projektet ’Bag om Blokken’ fra festugen var et forsøg, som nu skal være permanent

Af Elsebeth Frederiksen, foto Danielle Guldmann Sekwati

Er du klar over, at City Vest faktisk skulle have heddet Nordgårdcenteret? Eller at Bazar Vest er en gammel varmekedelfabrik?

Dette og andre interessante fakta kan du snart høre om, hvis du tager på en guidet rundtur i Gellerup.

En gruppe lokale beboere er i fuld gang med at blive uddannet til at guide århusianere og andre nysgerrige rundt i Gellerup. De gennemgår et kursus, der både indeholder workshops, foredrag samt besøg i Den Gamle By og på det lokalhistoriske arkiv, og som skal ende med at klæde dem alle sammen på som Gellerup-Toveshøj-guider, der er klar til at fortælle og svare på alle mulige spørgsmål.

De kommende guider har været på besøg på Det Lokalhistoriske Arkiv  for at høre om Gellerups historie.

De kommende guider har været på besøg på Det Lokalhistoriske Arkiv
for at høre om Gellerups historie.

Viser en andet Gellerup
Det kommende guidekorps består af alle slags beboere fra Gellerup og Toveshøj. Der er nogle, som er vokset op i området og har levet her hele deres liv; andre er voksne, som er tilflyttere. Alle beboerne har hver deres egen historie at fortælle om Gellerup, og der er mange interessante anekdoter at dele med folk, som vil høre.

Det er Gellerup Museums Venner, der i samarbejde med Den Gamle By står for uddannelsen af guiderne, og derfor involverer kurset også et besøg i Den Gamle By, hvor guiderne skal møde en professionel guide, der viser rundt i Århus. Efter kurset er guiderne klædt på til at vise rundt i Gellerup og Toveshøj for alle folk, som gerne vil lære Gellerup at kende.

Hvad får folk at se?
Turene med guider tager udgangspunkt i Gellerup Museum, hvorfra de bevæger sig rundt i Gellerup og Toveshøj, mens de fortæller historier og personlige anekdoter.

Som gæst på turene bliver du introduceret for Gellerups historie, hører om helhedsplanen og om fremtiden, og der er også et besøg i Fredens Moske, som nok er fremmed territorium for de fleste gæster.

Måske har guiden også lige en fætter med en butik i bazaren, som kan fortælle, at der engang var torvemarked på Lottesvej, før der var noget, der hed Bazar Vest.

Hvis du er blevet nysgerrig og har lyst til at komme på en guidet tur, har du en mulighed for det i påskeferien, hvor der bliver arrangeret tre rundvisninger.
Hold øje med Gellerup Museums hjemmeside, hvor der er mere info om, hvornår og hvor du skal møde op. Se www.gellerupmuseum.dk
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt