Afd. 22: Snaps og sjask og støj fra Sonnesgården

Afdeling 22 – Sonnesgården

Problemerne er til at overskue i boligforeningens +55-afdeling i midtbyen

Af Helle Hansen – illustration af Regitze Dan Lambaa

”Vi kan da heldigvis konstatere, at vore problemer i virkeligheden ikke er af overvældende dimensioner. Eller som Storm P udtrykker det: ’Efter at have hørt de rystende verdensbegivenheder er der noget vist beroligende ved at lytte til fiskepriserne’,” lød ordene fra afdelingsformand Uffe Adelørns, da han holdt bestyrelsens beretning ved Sonnesgårdens beboermøde i april.

Og da formand for Grønt Udvalg, Bent Lund, efterfølgende kunne berette fra udvalget, at snapsen, der er lavet på afdelingens paradisæbler, og som var blevet prøvesmagt den 20. marts, var blevet særdeles vellykket, så blev billedet af en mønsterafdeling fuldendt.

Men Sonnesgården har dog alligevel haft lidt problemer at arbejde med hen over den forgangne vinter, hvor der har været en del vandpytter, som betød vandsjaskeri i Sonnesgade, men det skulle nu være løst. Det er støjgenerne fra DSB´s værksted til gengæld – og desværre – ikke.

Forsvundne vandmængder
Uffe Adelørn kunne desuden berette, at afdelingen endnu ikke fundet en løsning på problemet om 700 forsvundne kubikmeter vand, som Sonnesgården årligt er blevet bonnet for under ét uden at vide, hvor vandet er blevet af.

Det kan have været en målerfejl på de private målere, men bestyrelsen har også en mistanke til, at fejlen kan have været i hovedmåleren ved indgangen. Men den er blevet skiftet ud, og det kan derfor ikke kontrolleres.

”I dag, efter vi har fået ny hovedmåler, synes vandforbruget at være normalt. Det er faldet med tilnærmelsesvis den mængde, som vi tidligere havde som ’ukendt forbrug’,” fortalte Uffe Adelsørn og oplyste, at boligforeningens administration er inddraget i sagen.

Leveregler og udestue til debat
Ellers blev der på mødet diskuteret, hvorvidt afdelingsbestyrelsen skal arbejde videre med at se på mulige løsninger for at lave læskærme eller udestuer på altanerne.

Et udvalg under bestyrelsen har været på tur i Sønderjylland for at se på forskellige løsninger, og de havde to forskellige bud med tilbage. Spørgsmålet var nu, om der skulle arbejdes videre med at undersøge mulighederne. Det var der opbakning til fra beboermødet.

En anden arbejdsgruppe er gået igennem Sonnesgårdens ”Leveregler” og har lavet nogle få mindre tilretninger. De nye regler var ikke blevet færdige til mødet, og derfor indkaldes beboerne til ekstraordinært beboermøde mandag den 2. juni, hvor de skal godkende de reviderede leveregler.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt