Ledergruppen i Brabrand Bolig­forening er nu på plads

Susanne Witting er som den sidste tiltrådt og bliver leder af administrationen

Så vidt vides, er det ikke tidligere sket, at Brabrand Boligforening har haft en kvindelig leder af administrationen, og vist heller ikke af noget fagområde. Det har vi fået nu, og hun sidder tilmed i den nye ledergruppe.

Det første spørgsmål til Susanne Witting blev derfor, hvordan hun har det med at sidde som eneste kvinde i en ledergruppe med mænd og alene i sit fagområde.

Det er slet ikke noget problem, fortæller hun. ”Jeg har det godt med at arbejde med mænd og har også i mit tidligere arbejdsliv arbejdet tæt sammen med mænd.”

Karrieren er bygget op gennem mange år

Susanne stammer fra Grenå, hvor hun også er vokset op. Hun fik en ganske almindelig kontoruddannelse, som man fik for 30 år siden. Hun arbejdede mange år i et mindre alment boligselskab, hvor hendes fagområde var bredt, for hun har stået for alle de opgaver, der findes i en boligforening. Derfor har hun erfaring med den almene sektor, selvom afdelingerne slet ikke var så store som de største i Brabrand Boligforening.

Hen ad vejen supplerede hun sin uddannelse med yderligere uddannelser i økonomi, bolig-jura, organisation og IT.

For cirka 10 år siden blev hun ”headhuntet” til et samarbejdende firma (Tækker Group), der stod for at skulle starte en ejendomsadministration. Det var en udfordring, hun ikke kunne stå for. Hun var med til at bygge en organisation op fra bunden med ansættelse af personale, IT-systemer, forretningsgange og så videre. Firmaet udviklede sig og fik en afdeling i Berlin med tyske ansatte – som Susanne opbyggede med den administrative del i Aarhus.

Der var et samarbejde med mange organisationer, og der var mange spændende udfordringer i firmaet i forhold til sprog og kultur i et hektisk og travlt miljø. Der er erfaringer fra både opgangstider og nedgangstider.

For fire år siden blev hun administrativ chef i et privat rådgivningsfirma: Poulsen og partnere, som nu hedder P og P Arkitekter. Firmaet havde den almene sektor som en stor del af sit kundesegment, så på den måde har hun fået et bredt kendskab til boligsektoren både alment og privat. Derudover har hun gennemført en 2-årig lederuddannelse.

Susanne Witting

Ny udfordringer

Hun sluttede jobbet ved P og P Arkitekter som både økonomichef og direktør, hvor arbejdet efterhånden kørte på skinner. Så var det jo, at der var behov for nye udfordringer. Hun havde lært en masse i den private sektor, men havde også haft et ønske om at komme tilbage til den almene sektor, der alligevel er meget forskellig fra den private.

”Jeg kan godt lide den mangfoldighed, man oplever i en almen boligforening, og det at træde ind i en helt ny ledelsesgruppe – og være med til at sætte mit præg på den ”nye” Brabrand Boligforening – er for mig også en del af udfordringen i stillingen,” siger hun.

Bevidst om sin styrke og svaghed

På det faglige område er hun ikke i tvivl om sin styrke, men hun ved godt, at hun i forhold til sine medmennesker kan virke kontant, og der ved hun, at hun skal passe på ikke at komme til at ”overdøve”.

Hun elsker at tage hul på sagens kerne med det samme, og gøre tingene hurtigere og mere effektivt. Hun hader sladder og mener, at alle på en arbejdsplads er forpligtet til at bidrage til et godt arbejdsklima.

Susannes visioner

”Service ligger mig meget på sinde – og det handler om at yde en ordentlig service. Selvfølgelig kan man ikke altid honorere alles ønsker, men man kan altid give folk en ordentlig service.

Det skal være en god oplevelse, når man henvender sig til Brabrand Boligforening,” udtaler hun. Det er derfor åbenlyst for os, at hun ser beboerne, som det vigtigste i Brabrand Boligforening.

Effektivitet og konkurrencedygtighed er ikke noget, hun er bange for at blive målt på i forhold til andre i den almene sektor.

Hun fortæller, at der indtil nu har der været rigtig mange møder om alting. Gennem møderne skal hun blandt andet skal lære hver enkelt medarbejder at kende. For selvom hun ikke er startet fuldtid endnu og stadig fordeler tiden mellem sin gamle arbejdsplads og sit nye job, er hun alligevel fuldt dedikeret til sit nye job. Det kunne man ved selvsyn erfare, hvis man var til beboermøder i Gellerupparken og Toveshøj i april, hvor hun var mødt op for at lære afdelingerne at kende og få nogle input med fra møderne.

Det er vigtigt, at medarbejderne får en forståelse for, hvad deres kolleger laver, og at de kan se den helhed, de indgår i. På den måde får de et større kendskab til hinandens arbejdsopgaver.

Det er vigtigt for hende, at specielt administrationens IT-systemer blive udviklet, så medarbejderne undgår de lidt mere kedelige rutiner. For øjeblikket får medarbejderne deres lønsedler på papir med posten, og det er et af de punkter, der skal laves om. Hun vil også gerne se på, om nogle medarbejdere skal have nogle andre og nye opgaver. Nogle har siddet med de samme opgaver i mange år, og de har måske lyst til at udvikle sig mere i jobbet.

Administrationschefen sidder ikke kun på kontoret

Med en titel som administrationschef, kan det måske lyde som om, Susanne Witting ikke får så meget med beboerne at gøre, men sådan ser Susanne Witting det slet ikke.

”Jeg tror, at jeg får meget med beboerne at gøre. Jeg har allerede hilst på mange i de møder, jeg har deltaget i, og ligeledes bruger medarbejderne mig i den daglige ekspedition”

Hun vil gerne ud og snakke med afdelingsbestyrelserne. Det er en god måde at komme tættere på beboerne på, fordi afdelingsbestyrelsen som regel ved, hvad der foregår i afdelingerne. Der har været ønsker om uddannelse af afdelingsbestyrelserne, og et sådant efteruddannelsesforløb vil Susanne gerne være med til at udvikle – Hun mener, det er vigtigt, at man ved, hvad man går ind til, når man kommer ind i en bestyrelse, og at en afdelingsbestyrelse skal have nogen at udveksle erfaringer med.

Derfor vil det være en god ide at afholde kurser sammen med folk fra andre afdelinger for at styrke fællesskabet mellem de forskellige afdelinger. Man kan også bruge de sociale medier med lukkede grupper, hvor man kan hjælpe hinanden og komme med gode råd og erfaringer. Selvom man bor i forskellige afdelinger, kan man sagtens have de samme udfordringer.

Ønsker at brande helhedsplanen bedre

Susanne Witting ved godt, at nogle beboere i andre afdelinger kan være lidt trætte af Gellerupparken og Toveshøj, fordi de to afdelinger får al – især den negative – opmærksomhed i medierne. Ofte virker det som om, at Gellerup og Toveshøj er synonymt med Brabrand Boligforening.

Men hun vil gerne være med til at ændre den opfattelse fra omgivelserne, som ikke ved noget om området, men som kun hører dårlige ting fra medierne. Så der skal en ordenlig kampagne i gang, som handler om branding og positivitet overfor området. Der er nok at tage fat på, ikke bare for Gellerup og Toveshøj, men for alle i Brabrand Boligforening.

Det ser ud til, at Susanne Witting er kommet godt i gang.


Info om Susanne Witting

• Alder 50 år
• Uddannet på kontor
• Mange uddannelser
• 2-årig lederuddannelse
• Bor i Silkeborg
• Samboende med kæreste.
• 2 børn
• Fritid: Styrketræning og flittig hundelufter

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2014-05 Juni

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2014-05 Juni side 8-9
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2014-05 Juni

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data