Få synet din bolig og spar penge

Mange beboere i Brabrand Boligforening får en ekstraregning ved fraflytning, fordi der er lavet ændringer i deres bolig, som ikke er registreret

Af Susanne Witting, administrationschef

Som et nyt initiativ tilbyder Brabrand Boligforenings synsafdeling gratis råd og vejledning i vedligeholdelse af boligen og en gennemgang af beboernes lejemål, hvor eventuelle ændringer i boligen registreres.

Årsagen er, at mange beboere løbende har lavet større eller mindre ændringer. Nogle af arbejderne er indberettet til boligforeningen. Andre arbejder er der blot givet håndslag på med den daværende serviceleder, og de fremgår derfor ikke nogen steder.

Det resulterer for mange beboeres vedkommende i en ekstraregning ved fraflytning, fordi ændringer i boligen, der ikke er registreret, kan kræves reetableret, så boligen føres tilbage til oprindelig stand.

Synsmedarbejder Robert Sørensen

Penge at spare og penge at hente
Derfor har Brabrand Boligforenings repræsentantskab besluttet at tilbyde beboerne et udvidet synstilbud, hvor ændringer noteres og registreres.
Der kan desuden være tale om arbejder, som er godtgørelsesberettigede som råderetsarbejder, og som det derfor vil være fordelagtigt at få noteret.

Endelig kan der stå penge på vedligeholdelseskontoen, som den enkelte beboer kan bruge til at vedligeholde boligen. Alt dette samt gode råd om generel vedligeholdelse kan vores synsmedarbejdere vejlede om.

Frem til udgangen af 2018 kommer synsmedarbejder Robert Sørensen rundt til beboerne i afdeling Holmstrup, og i 2019 kommer turen til de øvrige afdelinger i Brabrand Boligforening.

Ønsker du at benytte dig af tilbuddet om et udvidet syn af din bolig, kan du allerede i dag rette henvendelse til vores synsafdeling på tlf. 89 31 71 81 eller på mail synsafdeling@bbbo.dk.