Bus-børn på Gellerup Museum og besøg fra busskolerne

Særudstilling om de Gellerup-børn, der hver morgen tager med skolebussen rundt til skoler i hele kommunen. Nu inviteres deres klassekammerat på besøg i Gellerup

Af Helle Hansen, tegning af Anne Katrine Graah Rasmussen

Gellerup Museum vil i løbet af efteråret bygge en udstilling op omkring de mange børn fra Gellerup og Toveshøj, der hver dag tager skolebussen til en skole, som ligger langt væk fra, hvor de bor.

I forbindelse med udstillingen har busskolerne fået en invitation til at lade klasserne, som børnene går i, besøge Gellerup, så klassekammeraterne kan se museet og få en rundvisning. Og så kan bus-eleverne fra Gellerup også selv fortælle om det sted, de bor.

En kæmpebus fremstillet af områdets børn dekorerer væggen i museets særudstillingsrum.

En kæmpebus fremstillet af områdets børn dekorerer væggen i museets særudstillingsrum.

Busbørnlivet
Bus-udstillingen kan ses af museets gæster i særudstillingsrummet. Her er rummets vægge blevet beklædt med illustrationer af en skolebus, en skole, børn og voksne.

Derudover vil der være lydbilleder med fortællinger og betragtninger fra de børn, der tager bussen, fra klassekammerater, lærere, forældre og kommunen.

Disse fortællinger skal give et nuanceret billede på, hvad det vil sige at være ”Bus-barn”.

Historisk makeover
I september vil Gellerup Museums formidlingsrum også blive genåbnet efter en mindre make over, hvor der er kommet nye spændende plancher op på væggene, som fortæller Gellerups historie fra starten for snart 1000 år siden op til i dag.
 
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt