Afd. 5: Alle var enige på Toveshøj: mere video

Afdeling 5 – Toveshøj

Ekstra afdelingsmøde besluttede at udvide videoovervågningen uden meromkostninger

Tekst og foto: Birger Agergaard

Det tog kun 27 minutter at gennemføre det ekstra afdelingsmøde på Toveshøj den 22. oktober. Der var også kun ét beslutningspunkt på dagsorden, og her blev det besluttet at udvide videoovervågningen.

Afdelingsformand Anett Sällsäter Christiansen forelægger det ekstra projekt, som ses bag hende. Et eksempel på en blok, hvor kameraer både peger ud mod parkeringspladsen og ind under gangbroen.

Afdelingsformand Anett Sällsäter Christiansen forelægger det ekstra projekt, som ses bag hende. Et eksempel på en blok, hvor kameraer både peger ud mod parkeringspladsen og ind under gangbroen.

En enkelt stemte blankt, mens alle de øvrige fremmødte beboere stemte ja. Omkring 30 beboere mødte op og viftede ivrigt med egne og fuldmagts-stemmesedlerne, så det lignede en hel fest.
Det er da også en ”gratis omgang” at udvide videoovervågningen, idet det kan holdes inden for det budget, som beboerne sagde ja til for godt et år siden, da de besluttede at indføre overvågning.

Mindre hærværk – dog ikke på biler
Overvågningen har på få måneder allerede reduceret hærværksomkostninger med hele 80 procent.
Men det kom frem, at der nu er en del kriminalitet og hærværk mod biler på parkeringspladserne. Da der er et restbeløb fra det store anlægsprojekt, valgte afdelingsbestyrelsen at lade beboerne bestemme, om projektet skal udvides til parkeringsarealerne og ind under gangbroerne. Hvad de altså sagde klart ja til.

Hvad med tisseri?
Før afstemningen blev der efterlyst kommentarer og spørgsmål, og her kom det frem, at der også er problemer med tisseri uden for videokameraernes rækkevidde, blandt andet på havesidens indgangsareal.

”Men sådan noget vil ikke blive videoovervåget,” sagde inspektør Peter Sørensen, idet politi og boligforening kun går ind i sager, der er kriminelle eller ”koster penge” i form af hærværk.

Politiet bruger videobåndene
Peter Sørensen  kunne i øvrigt fortælle, at politiet aktivt bruger videobånd som værktøj i opklaringer. Han får tre-fire henvendelser hver uge om sager, hvor videokameraerne måske har optaget billeder af personer, biler og andet, som kan opklare kriminelle handlinger.

En beboer gjorde opmærksom på, at Tousgårdsladens gårde ud mod Edwin Rahrs Vej er et utrygt område, når det er mørkt.

Peter Sørensen svarede, at hvis der efter det næste projekt stadig er lidt penge tilbage, kan afdelingsbestyrelsen eventuelt beslutte en lille udvidelse til Ladens gård.
Han gjorde også opmærksom på, at der vil gå nogen tid, før parkeringspladserne får videokameraer. Politiet skal først godkende projektet, og det praktiske arbejde skal forberedes.

Nemmere at anmelde
Afdelingsformand Anett Sällsäter Christiansen sagde til sidst, at det også vil blive nemmere for beboerne at anmelde uro og kriminalitet til politiet. I alle opgange vil der være sedler med telefonnumre og anvisninger.

Efter bare 27 minutter var både debat og afstemning slut, og dirigent Keld Albrechtsen kunne erklære afdelingsmødet overstået. Ikke alle kaffekopper nåede at blive tømt!

En skov af ja-stemmer blev rakt i vejret - mens kun en enkelt beboer stemte blankt.

En skov af ja-stemmer blev rakt i vejret – mens kun en enkelt beboer stemte blankt.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt