Videoovervågning på vej ved Gellerup Badet og snart også nye omklædningsrum

Beboerne i Gellerupparken sagde ja til kameraer på svømmehallens p-plads. Kommunen sætter badets omklædningsrum i stand

Tekst og foto: Helle Hansen

Alle fremmødte beboere stemte ja, da Gellerupparken sidst i februar holdt ekstraordinært beboermøde, og det betyder, at der nu kan sættes videokameraer op på parkeringspladsen ved Gellerup Badet.

Afstemningen var nødvendig, fordi svømmehallens p-plads ligger på Gellerupparkens jord, og så kræver det et ja fra beboerne. Og det gik hurtigt; beboermødet tog i alt 18 minutter, og alle 30 stemmer var positive.

P-pladsen ved Gellerup Badet bliver i løbet af april videoovervåget af kameraer,  der sættes op på svømmehallen.

P-pladsen ved Gellerup Badet bliver i løbet af april videoovervåget af kameraer,
der sættes op på svømmehallen.

Skal skabe tryghed
Det er Aarhus Kommune, der driver svømmehallen, som har ønsket kameraerne opsat, efter at svømmeklubben AGF før jul nedlagde alle foreningens svømmehold i Gellerup Badet efter flere hændelser på parkeringspladsen, der skabte utryghed blandt andet hos klubbens svømmeinstruktører.

Gæsterne i svømmehallen har også i perioder været udsat for indbrud i bilerne, mens de har været inde at svømme. Håbet er, at overvågningen kan forbygge, at det sker med samme hyppighed.

Kameraerne vil formentligt kunne blive sat til at optage i løbet af april, for lige nu mangler kun papirarbejdet med den endelige aftale mellem Aarhus Kommunes IT-afdeling og Datatilsynet.
Politiet har givet den toårige tilladelse til overvågning, som der kræves.

Nye omklædningsrum
Chef for Aarhus Kommunes Idrætscentre, herunder Gellerup Badet, Mogens Christensen, er meget tilfreds med, at der nu kan komme kameraer op uden for badet. Fordi det har været et ønske hos flere brugere.

Mogens Christensen fortæller samtidig til Skræppebladet, at kommunen til sommer går i gang med at total-istandsætte omklædningsrummene i Gellerup Badet for 1,2 millioner kroner.

”Der kommer nye helt omklædningsskabe, nye fliser og nye armaturer i både herre- og dameafdelingen,” lover badechefen og siger, at renoveringen kommer til at tage seks-syv uger hen over sommerferien, hvor Gellerup Badet holder lukket.

Derudover arbejdes der også på lidt længere sigt med, at der skal laves et nyt billetsystem med nye møller ved indgangen, hvor der i dag godt kan opstå noget forvirring, når badets ansatte skal trykke gæsterne ind, efter at de har betalt oppe i lugen.

”Hvornår de nye møller kommer, er det endnu for tidligt at sige noget mere præcist om,” siger Mogens Christensen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt