Afd. 6: Ny butik – nye muligheder

Afdeling 6 – Holmstrup

Asian Food har åbnet en filial i Holmstrup

Af Jens B. Skriver

Brugsens gamle lokaler i Holmstrup er blevet overtaget af en filial af Asian Food.

Mine gode nabo Michael ved meget om mad og også lidt om østasiatisk køkken. Jeg beder ham vise mig noget af det, der kan købes. Han fremhæver et meget stort udvalg af kraftig soyasovs og fiskesovs, der tilsættes maden til sidst som krydderi. Den er lavet af fisk, som har ligget på tønde i årevis og er gæret.

Under vort besøg i butikken falder han over ingefær, tang, fiskeprodukter til wok og til sushi, risvin til at koge, to-fu, der er soyaprotein, knuste og hele limeblade, nudler, sorte bønner og cremet kokosnød, men også færdigretter.

Han får imidlertid meget hurtig lyst til at prøve at lave den vietnamesiske nationalret phosuppe. Oprindeligt blev den kogt på okseben i timevis og krydret med en særlig kombination af krydderier som stjerneanis, kardemomme, koriander, fennikel og nelliker med ristet løg og ingefær.

”Ved at lave mad får man noget at vide om en kultur, som man ikke kan læse sig til,” siger han og fortsætter:
”Intet går til spilde i det asiatiske køkken. Hvad en dansker spiser, rækker til en hel familie”.

I supermarkedet køber han noget billigt oksekød og supplerer det med de asiatiske produkter. For at give smag af knogler kommer han lidt oksetælle og senerester i. Snittet ingefær og hakket løg i lidt olivenolie og sesamolie braiseres for sig, inden oksekødet får et par minutter under omrøring.

Til sidst hældes det sammen, og suppeekstrakten kommer i. Risnudler får 6-7 minutter i kogende vand, og den færdige suppe bliver serveret med fiskesovs og soyasovs.

En usædvanlig velsmagende middagsret blev således tryllet frem.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt