Levende kontorhus med masser af aktivitet

Aarhus Kommunes nye tekniske hus på bygaden i Gellerup kan huse mange forskellige aktiviteter

Hvis alt går efter planen, så kan Aarhus Kommune i december 2018 slå dørene op til et nyt stort kontorhus, som kommer til at ligge på hjørnet af den nye bygade og Edwin Rahrs Vej i Gellerup.

Den kommunale bygnings hovedindgang set fra bygaden.

Den kommunale bygnings hovedindgang set fra bygaden.

Huset bliver 20.000 kvadratmeter stort, heraf er 1.500 kvadratmeter tænkt til udadvendte funktioner, der skal være med til at sikre, at huset lever op til intentionerne i helhedsplanen om at blande og skabe nye funktioner i Gellerup.

Samler kommunale ansatte

Den kommunale kontorbygning skal først og fremmest huse Teknik og Miljøs 750 medarbejdere, som i dag sidder på fire forskellige adresser rundt i byen. Sociale Forhold og Beskæftigelse flytter også ind med i alt 200 medarbejdere. Det drejer sig blandt andet om de medarbejdere, der i dag sidder på Familiecenter Vest oven på Gellerup Bibliotek.

Udsigten ved nattetide fra toppen af bygningen ned ad bygaden.

Udsigten ved nattetide fra toppen af bygningen ned ad bygaden.

Offentlig kantine

Alle kontorhusets funktioner er tænkt sådan, at borgerne også kan have glæde af dem.

For eksempel etableres der ikke en traditionel kantine for medarbejderne. I stedet kommer der i det centrale overdækkede byrum i husets stueetage et stort restaurant- og caféområder med adgang både for alle huset ansatte og hele offentligheden.

Spisestederne skal drives af Café Europa, der ikke blot står bag en af Københavns mest kendte caféer, men som også driver kantiner for en række statslige arbejdspladser i København.

Arkitekternes bud på den indendørs indretning af det nye kontorhus med masser af liv.

Arkitekternes bud på den indendørs indretning af det nye kontorhus med masser af liv.


Byrådspolitikere bekymret over prisen på byggeri

Kvadratmeterprisen på 27.101 kroner i den nye kommunale bygning betød, at sagen blev sendt til behandling i teknisk udvalg, da byrådet i begyndelsen af november skulle debattere det nye kontorbyggeri.

Prisen for hele byggeriet er anslået til 607 millioner kroner, som Teknik og Miljø blandt andet skal skaffe ved at sælge ejendomme, for eksempel administrationsbygningen på Silkeborgvej, og ved at opnå besparelser på driften ved at samle de mange medarbejdere under samme tag.

Alle byrådets partier, som står uden for Helhedsplanen: Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Enhedslisten var dog bekymrede over det høje beløb, så der blev rejst mange spørgsmål.

Og sagen blev sendt til behandling i teknisk udvalg. Her blev der fundet en regnefejl i budgettet, så kvadratmeterprisen kom ned på 25.567 kroner. Det fik Enhedslisten og De Konservative til at ændre holdning, således at de ved byrådsmødet onsdag den 18. november kunne stemme for byggeriet sammen med Socialdemokraterne, SF og Det Radikale Venstre.

På taget af kontorbygningen indrettes forskellige uderum med udsigt over hele Gellerup og ind til Aarhus. Her er også drivhuse, hvor restaurantens kok kan dyrke sine egne grøntsager.

På taget af kontorbygningen indrettes forskellige uderum med udsigt over hele Gellerup og ind til Aarhus. Her er også drivhuse, hvor restaurantens kok kan dyrke sine egne grøntsager.


Politiet flytter med

Østjyllands Politi, der i dag holder til med Lokalpolitiet på 1. sal i City Vest flytter med op i det store kontorbyggeri. Her kommer der nemlig også en rigtig politistation, der kan huse 30 mand. Dermed bliver politiet centralt placeret midt i det nye Gellerup.


Stort P-hus

I kort gå-afstand fra den kommunale bygning kommer der et nyt stort parkeringshus i tre etager. P-huset er indrettet sådan, at det også vil kunne give ly til for eksempel bagagerumsmarkeder eller sportsarrangementer, når det ikke bliver brugt til de ansattes biler.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2015-10 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2015-10 December side 14-15
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2015-10 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data