Gellerup.nu og her (apr ’16)

Det fortæller vi om i magasinet, som beboerne i Gellerupparken og Toveshøj får sammen med Skræppebladet

Af Birger Agergaard


Hent i pdf-format

”Godaften, du taler med Abdul, har du lige to minutter?” Nej – det har rigtig mange ikke, fordi navnet lyder fremmedartet. Men hvis telefonstemmen siger ”Godaften, du taler med Adam, har du lige to minutter?”, så er der større chancer for, at kunden ikke lægger røret på.

Sådan er virkeligheden for Abdul-Rahman Mohamed, som har et fritidsjob med telefonsalg. Vi har talt med Abdul om, hvordan han omstiller sig til at hedde ”Adam”, når han er på job.

Kontanthjælpsreformen truer. Fra 1. oktober ventes hver sjette voksen i Gellerup at blive ramt af kontanthjælpsreformen, og det især enlige med børn og samlevende kontanthjælpsmodtagere. De største tabere bliver børnene, mener Gellerupparkens beboerrådgiver Abelone Asingh.

Beboerne i Gellerup føder for få børn! Eller noget…? I hvert fald mangler der 160 børn til at fylde daginstitutioner, og derfor skal to af dem lukkes, og tre institutioner skal flytte til Tovshøjskolen. Sagen er i høring lige nu.

Vi skriver også, at der nu er en tidsplan for beboerhus og sports-campus i Gellerupparken. Den hedder 2018 – og året efter kan et fantastisk familiebad med well-ness være varmet op, hvis der altså er en privat operatør til opgaven.

Bilka og Dansk Supermarked er ”ude efter” vore unge på flere fronter, både til uddannelse og fritidsjobs.

Og så skriver vi om den fortsatte duekrig i Gellerupparken, og at nogen på Toveshøj har tilstoppet skraldesuget med mærkelige ting som madrasser, byggeplader og motorcykelstyr. Hvem finder dog på sådan noget?
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt