Gellerup.nu og her (mar ’16)

Det fortæller vi om i magasinet, som beboerne i Gellerupparken og Toveshøj får sammen med Skræppebladet

Af Birger Agergaard

Gellerup.nu er en selvstændig del af Skræppebladet, og det omdeles til beboerne i Gellerupparken og Toveshøj. Du kan også finde alle udgaver på www.gellerup.nu

Hvem siger, at eleverne fra den for længst nedlagte Nordgårdskolen var tabere? Sådan lyder en fordom, men vi bringer et eksempel på det modsatte: Worud Mahmoud, som i en alder af kun 25 er uddannet læge og har fået job.

Rigtig mange beboere har problemer med at forstå retssystemet og informationer fra det offentlige. Vi guider med en artikel om de forskellige rådgivningstilbud.
200 deltog i det andet stormøde om den kommende boligsociale helhedsplan – vi fortæller mere om mødet og om den videre proces.

Vi præsenterer norskfødte Yvonne Buer, leder af ”den røde prik” i Gellerup – Instant One. Hun har nogle ideer til, hvad huset kan bruges til, altså ud over information om helhedsplanen.
Instant City er en mulighed for iværksættere, der vil afprøve ideer langs den kommende bygade i Gellerup. Det markeres midt i marts med både en åbningsfest og en arkitekturfestival.

Både Gellerupparken og Toveshøj forbereder renovering af blokke og lejligheder, og beboerne er indkaldt til ek-straordinære afdelingsmøder, hvor de skal stemme om forslagene.
Vi foromtaler en stor multikulturel festival 10. april, hvor mad, cykler, lopper og underholdning blandes til en farverig festival.

Vores ”husdigter” Homam Mohammad Amin præsenterer digtet ”Forhør”. Temaet knytter sig til de mange flygtninge, der kommer til vores lande og beder om asyl.

Fem linjer fra digtet lyder:

Jeg kom til jer for at I skulle erstatte mine elskede
Jeg kom jer bedende om fred og beskyttelse
Der er ingen tal i mit regnskab
Jeg lover jer, jeg vil være loyal
Og det er et løfte og løftet er et lån
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt