Iværksætterby rejser sig fra nytår

Et sitrende miljø af små, spirende håndværksvirksomheder er ét af målene for en ny, midlertidig iværksætterby, som også kan sætte varige spor

Af projektchef Ole Bech Jensen

Lige ved siden af den røde informationspavillon E&P Huset vil der fra nytår blive bygget en iværksætterby som en del af Instant City, Gellerups nye eksperimenterende bydelslaboratorium.

I takt med at nye veje bryder igennem Gellerup, og bygninger rives ned for at give plads til nye, efterlades en række tomme byrum, som nu i stedet bliver fyldt op med liv og aktiviteter under projekt Instant City.

Instant City er et samarbejde mellem Brabrand Boligforening, Aarhus Kommune og eksterne investorer om at skabe midlertidige aktiviteter og byrum, mens forandringerne sker. Informationspavillonen E&P Huset var første etape af Instant City, og nu er næste på vej med Iværksætterbyen, der kommer til at ligge mellem den røde prik og det nye kontordomicil til Aarhus Kommune.

Billig leje og fælles faciliteter
Før sommerferien blev to arkitektfirmaer, MikkelMikkel og Rumværk, udvalgt til at skulle designe Iværksætterbyen, der kommer til at fylde 5-800 m² og opføres i et fleksibelt byggesystem.

Iværksætterbyen skal danne rammerne om et spirende iværksættermiljø, hvor det bliver muligt at afprøve forretningsidéer og igangsætte nye initiativer inden for forskellige former for håndværk, småproduktion og salg. Her kan iværksættere leje sig ind på fordelagtige vilkår og benytte sig af de fælles faciliteter, der stilles til rådighed i Iværksætterbyen.

Målet er, at der med tiden vil være et sitrende miljø af spirende små håndværksvirksomheder, og i fremtiden vil det blive fast forankret i området, da det kommende kontorbyggeri til Teknik og Miljø rummer permanente faciliteter til iværksætteri.

God plads til håndens arbejde
Faciliteterne i Iværksætterbyen skal særligt rettes mod håndværksbaseret arbejde og salg og gerne pladskrævende iværksætteri. Der vil derfor være fælles værkstedsbase, fælles åbent kontormiljø og et antal individuelle iværksætterbokse med butiksudsalg.

Instant City består af fire temaer: Iværksætteri og handel, Mad og fødevarer, Sport og bevægelse samt Kunst og kultur. På tegningen vises det område, hvori Instant City-aktiviteterne kommer til at udfolde sig de kommende år. Første spadestik bliver omkring nytår.

Klik for at se stor størrelse

Klik for at se stor størrelse
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt