Iværksætterby rejser sig fra nytår

Et sitrende miljø af små, spirende håndværksvirksomheder er ét af målene for en ny, midlertidig iværksætterby, som også kan sætte varige spor

Lige ved siden af den røde informationspavillon E&P Huset vil der fra nytår blive bygget en iværksætterby som en del af Instant City, Gellerups nye eksperimenterende bydelslaboratorium.

I takt med at nye veje bryder igennem Gellerup, og bygninger rives ned for at give plads til nye, efterlades en række tomme byrum, som nu i stedet bliver fyldt op med liv og aktiviteter under projekt Instant City.

Instant City er et samarbejde mellem Brabrand Boligforening, Aarhus Kommune og eksterne investorer om at skabe midlertidige aktiviteter og byrum, mens forandringerne sker. Informationspavillonen E&P Huset var første etape af Instant City, og nu er næste på vej med Iværksætterbyen, der kommer til at ligge mellem den røde prik og det nye kontordomicil til Aarhus Kommune.

Billig leje og fælles faciliteter

Før sommerferien blev to arkitektfirmaer, MikkelMikkel og Rumværk, udvalgt til at skulle designe Iværksætterbyen, der kommer til at fylde 5-800 m² og opføres i et fleksibelt byggesystem.

Iværksætterbyen skal danne rammerne om et spirende iværksættermiljø, hvor det bliver muligt at afprøve forretningsidéer og igangsætte nye initiativer inden for forskellige former for håndværk, småproduktion og salg. Her kan iværksættere leje sig ind på fordelagtige vilkår og benytte sig af de fælles faciliteter, der stilles til rådighed i Iværksætterbyen.

Målet er, at der med tiden vil være et sitrende miljø af spirende små håndværksvirksomheder, og i fremtiden vil det blive fast forankret i området, da det kommende kontorbyggeri til Teknik og Miljø rummer permanente faciliteter til iværksætteri.

God plads til håndens arbejde

Faciliteterne i Iværksætterbyen skal særligt rettes mod håndværksbaseret arbejde og salg og gerne pladskrævende iværksætteri. Der vil derfor være fælles værkstedsbase, fælles åbent kontormiljø og et antal individuelle iværksætterbokse med butiksudsalg.

Instant City består af fire temaer: Iværksætteri og handel, Mad og fødevarer, Sport og bevægelse samt Kunst og kultur. På tegningen vises det område, hvori Instant City-aktiviteterne kommer til at udfolde sig de kommende år. Første spadestik bliver omkring nytår.

Klik for at se stor størrelse

Klik for at se stor størrelse

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2016-06 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2016-06 September side 14
i sektionen Helhedsplan

forsiden af magasinet 2016-06 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data