Vi bygger på livet løs

Store forandringer i Gellerup og Toveshøj

Vi bygges på livet løs i Gellerup og Toveshøj. Nye veje gøres klar, og store mængder jord transporteres væk for at gøre klar til Byparken. Aarhus Kommunes nye kontordomicil skyder i vejret, og om kun 4-5 måneder går vi i jorden med Gellerup-kollegiet og Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning på hjørnet overfor Bazarpladsen.

Laden nyt beboerhus

Det bliver også fra årsskiftet 2018, at vi tager det første spadestik til beboerhus på Toveshøj. Her har afdelingsbestyrelsen sammen med beboerne valgt at bygge Laden om til nyt beboer- og sundhedshus. Sammen med arkitekter fra Pluskontoret er der tegnet et program, hvor den gamle lade bevares, renoves og udvides, så der kommer nye funktioner indenfor sundhed. Det kan for eksempel være lokaler til sundhedsplejerske, kostvejleder eller fodterapeut. Huset vil kunne suppleres med andre sundhedsfunktioner i området. Det kan være et lægehus, tandlæge eller apotek.

Håndværkere i gang på B4

Renovering af boliger i Gellerupparken og Toveshøj er også godt i gang. Beboerne i tre opgange i blok B4 på Gudrunsvej er genhuset, og nu er håndværkere i gang.

Først bliver boligerne i opgangen Gudrunsvej 44 revet ned. Her skal hullet være til den vej, der forbinder ringvejen med Karen Blixens Boulevard. Det nye banner på blokken viser flot, hvordan udsigten bliver ind i parken. Her i sommer er gangbroen ved blokken fjernet, og der arbejdes på højtryk med afstivning. Vægge i lejligheder rives ned, så vi kan gøre klar til nye badeværelsesmoduler.

Sa?dan_kommer_den_Gyldne_Port_gennem_blok_B4_pa?_Gudrunsvej_til_at_se_ud_

Beboere vælger til

Når projektet i blok B4 er afsluttet, vil alle beboere i blokken have fået helt nyrenoverede boliger stort set fra top til tå. Men beboerne får også mulighed for at sætte deres eget præg på de boliger, de flytter ind i. I september er der møder med alle beboere i blokken, hvor de får mulighed for at vælge fliser til de nye badeværelser og krydse af, om de vil have nyt køkken og nye skillevægge over råderetten.

To pilotprojekter på vej

Renoveringsprojektet vil løbe over de næste 10 år ca., og etape efter etape renoveres alle boliger i Gellerupparken og Toveshøj. Første etape er de tre pilotprojekter blok B4 (Gudrunsvej 38-46) og blok B7 (Gudrunsvej 68-76) i Gellerupparken og blok A17 (Edwin Rahrsvej 18-26) på Toveshøj. Genhusning af beboere i de to sidste blokke er i gang, og opstart af renovering sker næste år.

Nye boliger på vej

En del af finansieringen af det store renoveringsprojekt, der løber op til omkring 2 mia. kroner, kommer fra salg af jord til investorer, der bygger nye boliger, kontordomiciler m.m. I den sydlige del af Gudrunsvej har Svanen Gruppen købt et areal, hvor der opføres ejer- og lejeboliger som tæt-lav byggeri. Allerede om en måneds tid går det byggeri i gang.

På arealet foran blok B4/blok B3 er der også planlagt byggeri af nye boliger – også tæt/lav bebyggelse.

Instant City tager form

Sammen med al byggeaktivitet har vi også stor fokus på at skabe aktiviteter, der skaber beskæftigelse også for beboerne i området. Her arbejder vi med organiseringen af Instant City, som er en smeltedigel af aktiviteter fra iværksætteri og produktion til mad og motion, kunst og branding. Instant City er en aktivitetsgenerator, der blandt andet skal skabe arbejdspladser.

Madkooperativet Smag á la Gellerup og Iværksætterhuset Gazellefarmen er to konkrete aktiviteter under Instant City, der allerede er i gang. Gazellefarmen er klar til at slå dørene op her i efteråret. Vi går mere i dybden med Instant City i et efterårsnummer af Skræppebladet.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2017-05 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2017-05 September side 17
i sektionen Helhedsplan

forsiden af magasinet 2017-05 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data