Afd 14+18: Landsbyidyl og flot fremmøde i Borum og Lyngby

Afdeling 14 – Borumtoften
Afdeling 18 – Lyngby

Der blev diskuteret vandafgifter, nye køkkener og vedligeholdelse

Tekst Louise Elm Niemann, foto Bo Sigismund

Som beboer i en stor afdeling er det en helt anden intim oplevelse at være til beboermøder i boligforeningens to mindste afdelinger, Borum, afdeling 14, og Lyngby, som er afdeling 18. Næsten alle er mødt op til møderne i de to afdelinger, der består af henholdsvis seks og fire husstande, og begge steder kan vi samles rundt om et stort bord.

Mens begge afdelinger ved første øjekast virker meget idylliske, så har afdelingerne også deres respektive udfordringer, og vedligeholdelse af husene er i år et vigtigt punkt i begge afdelinger.

Pæne udearealer og påkørte sten
I Lyngby er det den udendørs vedligeholdelse, der er på dagsordenen. Beboerne vil gerne have malet døre og vinduer, noget, de allerede efterspurgte på sidste beboermøde, og boligforeningens repræsentant, Niels Hosie, lover at tage det med tilbage.

Ligeledes vil beboerne gerne have, at tagene skylles for alger – for som en beboer sagde: ”Hellere forebygge end udskifte!”.

Afdelingens fælles udearealer er også oppe at vende. Beboerne står selv for en stor del af vedligeholdelsen og slår selv græsset og klipper hækkene. En fair ordning med lige fordeling af arbejdsopgaver er derfor kort oppe at vende på mødet.

Ligeledes bliver beboerne enige om at fjerne to mellemstore sten fra afdelingens indkørslen, da disse adskillige gange er blevet påkørt af gæster.

Nye køkkener og mindre vandudgifter, tak!
I Borum er det derimod den indendørs vedligeholdelse, der diskuteres. Flere beboere vil rigtig gerne have udskiftet køkkenerne, der er af noget ældre dato, og bestyrelsens repræsentant, næstformand Troels Bo Lund Knudsen, fortæller om den låneordning, der benyttes til renovering af køkkener i boligforeningens andre afdelinger.

Vandudgifter
Derudover fik beboerne tidligere på året et chok, da afdelingens vandudgifter blev flyttet fra årsregnskabet til acontoafregning.

Omlægningen af vandudgifterne krævede også en gennemgang af boligforeningens repræsentant, direktør Keld Laursen, da afdelingens huslejenedsættelse ikke matchede den store udgift i årsregnskabet. Dog håber både boligforeningen og afdelingen, at de allerede har fundet vandsynderen i en udendørs vandhane, der nu er blevet lukket.

borumtoften
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt