Erik Bløcher vil have mere åbenhed i bolig­foreningen

Der skal være mere information til beboerne

Erik Bløcher med billede af Søvangens unge år i baggrunden.

Erik Bløcher med billede af Søvangens unge år i baggrunden.

Erik Bløcher bor i Søvangen og er lige blevet valgt ind i foreningsbestyrelsen. Tanken var kommet i forskellige situationer i arbejdet med den kommende renovering i Søvangen, og han havde drøftet det med sin afdelingsbestyrelse, hvor han er formand. ”Renoveringen af Søvangen kommer til at tage en del tid, så de var lidt nervøse for, om jeg både kunne få tid til at være formand for afdelingen og samtidig yde det nødvendige arbejde som medlem af foreningsbestyrelsen. ”Renoveringer er ikke noget, man skal spøge med. Det er hårdt arbejde.” siger Erik Bløcher.

En af grundene til, at han valgte at stille op, er, at bestyrelsen har været utilfreds med oplysninger om renoveringen af Søvangen. Planlægningen af beboermøderne har været én lang udsættelseshistorie, og der har været utilfredshed med arbejdsgange.

Åbenhed, nærhed og demokrati

”Det er beboerne og demokratiet, der skal være det centrale i en boligforening,” forklarer Erik Bløcher, som mener at det er vigtigt, at beboerne får den information, de har brug for, hvis de skal tage beslutninger på oplyst grundlag.

”Intet skal være hemmeligt.” siger Erik og fortsætter: ”Alle sagsakter, der er samlet sammen i boligforeningen, skal man med sindsro kunne sende på arkiv, så eftertiden kan få et indblik i, hvad der er foregået i foreningen. Man skal kunne have det godt med at sende materialet til arkivet og ikke være bange for, at der ligger nogle oplysninger et sted, der ikke kan tåle at se dagens lys.”

Mærkesager

Det er et stort skridt af tage fra afdelingsbestyrelsen til foreningsbestyrelsen. Her har man, i modsætning til afdelingsbestyrelsen, nemlig juridisk ansvar. Så der er nogle regler og bestemmelser, Erik skal til at sætte sig ind i. ”Regnskab er noget, man har folk til” har tidligere været devisen, men med en position i foreningsbestyrelsen er det vigtigt at kunne orientere sig i både foreningens og afdelingernes regnskaber.

Han vil også gerne være med til at udvikle hjemmesiden og samarbejde med administrationen om at gøre den mere tilgængelig og hurtigere i brug. Brugerne skal kunne finde svar hurtigt, så de ikke opgiver og i stedet begynder at søge oplysninger om foreningen på andre måder.

Hvad er fremtiden for Brabrand Boligforening?

”Jeg vil gerne have, at de nye afdelinger får en ordentligt størrelse, så der er et godt grundlag for driften at bygge på, og gerne i forbindelse med områder, hvor også private bygger.
At have små spredte afdelinger gør , at der er meget kørsel og spildtid i det daglige arbejde.”

I Søvangen har vi mange ældre, og de sætter stor pris på, at det er det samme personale, de møder ”hver dag”. Det giver tryghed i dagligdagen.


• Sønderjyde, desværre med lille s, da det kniber med sproget.
• Har arbejdet med edb, har haft sit eget firma, og som det seneste som konsulent arbejdet med edb i den offentlige sektor.
• Har boet i Søvangen siden 2009.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2017-04 juni-august

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2017-04 juni-august side 10
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2017-04 juni-august

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data