Har du Danmarks dejligste hjem?

Nu kan også beboere i almene boliger være med i konkurrence om Danmarks dejligste hjem

Tekst Elsebeth Frederiksen, foto Stefan Kai Nielsen

Der findes mange boligprogrammer på tv. De handler for det meste om ejerboliger, hvor programmer som Hammerslag handler om salg af boliger, mens andre programmer handler om at give boligen en såkaldt ”make-over”.

Men selvom over en million danskere bor alment, er den slags boliger faktisk blevet ret forsømt. Indtil nu. BL og DK4 vil nemlig lave en række tv-programmer, der belyser det gode liv i almene boliger.

”Danmarks Dejligste Bolig” kommer serierækken til at hedde, og her vil de ikke fokusere på liebhaveri eller dyre designmøbler, men på det gode liv i boligen. Det er ikke altid flot møblement, der gør et hjem dejligt. Det er også fællesskab, godt naboskab, gode legepladser og et godt nærmiljø. Kort sagt, hvor det er dejligst at bo.

Mik Schack og Anne Vibeke Isaksen er værter på programmet

Mik Schack og Anne Vibeke Isaksen er værter på programmet

Alle disse ting og flere vil blive taget med i bedømmelserne, når programmet løber på skærmen.
DK4 og BL har tidligere arbejdet sammen om tv-udsendelser fra almene boligområder. Her var Mik Schack vært, og det bliver han også på de nye programmer, dog sammen med Anne Vibeke Isaksen, som også er kendt for forskellige rejse- og campingprogrammer.

Håber på mange medvirkende
Bent Madsen, som er direktør for BL, udtaler til Boligen, at han er sikker på, at der med disse programmer er en unik chance for at demonstrere de kvaliteter, som det har at bo i den almene boligsektor: ”Det er derfor vigtigt, at boligorganisationerne støtter op om initiativet, så vi får så mange deltagere som muligt.”

Start i oktober
Serien kommer til at bestå af syv afsnit og skal starte i oktober. De bliver både sendt på DK4 og på BL.dk. De første programmer fungerer som en slags audition, hvor beboere kan indsende små videoer, hvor de forklarer, hvorfor de har det dejligste hjem.

Derefter kommer værterne på besøg hos finalisterne, og sidste program er selve finalen, der bliver optaget i Århus i november i forbindelse med De Almene Boligdage. Her er det deltagerne i den konference, der skal stemme på vinderne.

Hvis du gerne vil medvirke, skal du tilmelde dig online og samtidig sende en video ind af dit hjem. Bare rolig, du skal ikke være professionel fotograf, en video fra en smartphone er rigeligt.


Hvis du vil læse mere om konkurrencen, så kig på BL.dk, eller i Boligen nummer 5 fra 2017. Den kan findes på www.blboligen.dk

For at tilmelde dig skal du gå ind på https://bl.dk/nyheder-presse/nyheder/2017/5/dk4-og-bl-vil-finde-danmarks-dejligste-hjem/.

Er der yderligere spørgsmål, kan du kontakte Katharina Frydlund Hansen på enten 33762035 eller kfh@bl.dk.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt