I Hasselhøj er der trygt og rent

Vi er taget til afdeling 7, Hasselhøj, for at opleve af-delingen Med Andre Øjne

De_fælles_arealer_er_meget_velholdte

Vi var taget til Hasselager en eftermiddag og troede først, der ikke skete noget. Der var helt tomt.
Med andre øjneMen efter at have gået lidt rundt i området, så vi, at der var masser af liv. Børn, der legede, beboere, der gik med deres hund, og folk, der sad i deres have og hyggede og drak kaffe. En ting, vi hurtigt lægger mærke til, er, hvor mange hunde der er. De er over det hele, dog i snor. Ellers ville de også forstyrre resten af dyrelivet i afdelingen, hvor der er en del harer, og en gang imellem kigger rådyrene forbi.

Studerende holder af afdelingen

På vej rundt møder vi en studerende, som dog ikke vil have navn og billede i bladet, men som gerne vil fortælle, hvorfor hun bor i afdelingen. Hun har boet i Hasselhøj i to år efter at have boet i midtbyen. Hun flyttede til området for at prøve noget andet, og i dag er hun meget glad for det. Det eneste problem for hende er, at der er relativt langt til indkøbsmuligheder. Der er to kilometer til Kolt og fem kilometer til Viby, hvor er er mange muligheder. Men det er ikke et større problem, end at hun stadig holder af området.

Alle børn leger sammen i gården, uanset baggrund.

Alle børn leger sammen i gården, uanset baggrund.

Vi ville prøve noget nyt

Den gennemgående begrundelse for at være flyttet til området er, at beboerne ville prøve noget nyt. Vi møder Duha Sara, som bor i Hasselhøj med sine tre børn og manden Mustafa. De boede tidligere syv år i Gellerup, men trængte også til forandring.

”Vi ønskede en anden livsstil med mere tryghed og natur,” forklarer Duha. Børnene har udviklet sig, og de virker mere afslappede nu, i forhold til da de boede i Gellerup.

Der er meget grønt i afdelingen, og det ser ud til, at fællesarealerne bliver holdt godt. Bebyggelsen består af fire gårde, som alle dørene vender ud mod. Det betyder, at børnene kan lege trygt i hver gård.

”De ved, at de ikke må gå udenfor deres gård, ”siger Ralf Lyngaa Christensen, som har boet i området i 23 år.

Han er pensionist og er ofte med til at holde øje med børnene i gården. Han synes, det er dejligt med alle børnene i gården, det giver liv og løfter området. Han mener, at der er et godt fællesskab, hvor alle passer godt på hinanden. Han holder meget af gårdformatet. Det gør, at man at møder de samme mennesker, men også, at der er sikret mod tyveri, fordi folk kan holde øje med hinandens boliger.
”Nogle gange sidder vi her på bænkene og drikker kaffe og hygger os,” siger Ralf og peger på hegnet omkring bænkene, som er godt velholdt. ”Vi er meget tilfredse med driften, det lover godt for fremtiden.”

Ralfs have, som han tilbringer mange gode timer i.

Ralfs have, som han tilbringer mange gode timer i.

Glade og trygge

Charlotte Sander er også glad og tryg i Hasselhøj. Hun har boet der i fem år og flyttede dertil, da hun skulle have noget større. Hun bor der med sine to børn, Zoey og Lukas, som også ser ud til at hygge sig i gården. Dem passer Ralf også på. De leger også med Duhas børn, Yousef, Ziizo og datteren Nada.

Vi møder også Signe Pedersen. Hun står med sin hund i sin store have. Den gør lidt ad os, men er hurtigt stille. Hun har boet i området i syv år til november. Før det boede hun i en etværelses på Trøjborg. Her var for meget larm, så hun søgte ud til Hasselager. Hun har også en kat, der nu kan komme ud. Da hun har hund, der alligevel skal luftes, er det ikke et problem med to kilometer til nærmeste supermarked.

”Jeg skal jo alligevel ud og gå lange ture med den.”

Gode_kammerater_i_ga?rd_fire

Dyreklub

Afdeling 7 og 15 har lige fået en hundegård og en dyreklub. Signe Pedersen er medlem af bestyrelsen af dyreklubben, og hun forklarer, at de arrangerer forskellige foredrag, hvalpeaftener, hvor hvalpe kan lære at socialisere, foredrag om kattefoder, og hvad de ellers kan finde på. Lige nu er der ca. 70 medlemmer af klubben, hvor man som medlem kan møde andre hundeejere i den nye hundegård.


Hasselhøj_7UU7537

Afdeling 7, Hasselhøj

Hasselhøj består både af familie- og ungdomsboliger, både i et- og flere plan. Nogle har haver, både foran og bagved, andre har et lille frimærke.
Der er 101 boliger i størrelsen 1 – 5 rums fra 49 til 129 m2. Boligerne er udformet som små rækkehuse, hvoraf de fleste er i 1½ plan.

Adresse:

Hasselhøj, 8361 Hasselager
9 kilometer til Aarhus C.


Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2017-05 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2017-05 September side 4
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2017-05 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data