Vores Brabrand er en ny lokal avis på internettet

Peter From Jacobsen er manden bag den lokale nyhedsfront i postnummeret 8220

Tekst Peter Stampe, foto privat arkiv

Skræppebladet har sat sig for at mødes med journalisten og initiativtageren til hjemmesiden Voresbrabrand.dk, Peter From Jacobsen, for at høre om hans tanker, bevæggrunde og mere langsigtede perspektiver for Vores Brabrand.

Interviewet fandt sted på en café på en almindelig trist og kold januardag, men i modsætning til vejret udenfor blev stemningen indenfor hurtigt meget sympatisk, levende og inspirerende.

Journalist Peter From Jacobsen bor i Brabrand.

Journalist Peter From Jacobsen bor i Brabrand.

Journalist og underviser
Peter From fortalte lidt om sin baggrund som uddannet journalist. I løbet af sin erhvervskarriere har han arbejdet mange år på Århus Stiftstidende og sluttede som erhvervsredaktør, da han stoppede i 1998. Herefter blev han ansat som fagmedarbejder ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor han har haft en varieret og meget interessant hverdag, indtil han for få måneder siden ophørte med sit lønnede arbejde for at hellige sig Vores Brabrand.

Nyt mediebillede
Peter From Jacobsen beskriver karakteristisk mediebilledet, som det tegner sig i skrivende stund, hvor de klassiske medier som aviser, blade og tv er for nedadgående, hvis man betragter mediebilledet ud fra et klassisk nyhedsperspektiv. De yngre generationer får primært deres nyheder fra internettet og læser ikke ret meget aviser og blade og ser ikke tv.

Som eksempel fortæller Peter From om Århus Stiftstidende, som havde ca. 60.000 abonnenter og ca. 70-80 journalister tilbage i 1998. I dag er avisen nede på ca. 20.000 abonnenter og ca. 30-40 journalister.

Så når der endelig kommer nyheder fra Brabrand i Stiftstidende, så sker det med ugentlige mellemrum, som er temmelig sjældent, hvis man selv bor i lokalområdet.

Målet er at give information til alle
Peter Froms mål med Vores Brabrand er hele 8220-postnummeret. Ikke bare som nu, hvor der er informerede enklaver, små øer, hvor mennesker er godt informerede, og andre, hvor mennesker er dårligt eller slet ikke informerede.

Vores Brabrands mål kan egentlig opsplittes i tre delmål: At gå fra små fællesskaber til store fællesskaber, som er bæredygtige og kan leve selvstændigt. At få et bæredygtigt lokalmedie til at leve og blomstre. Og endelig at få den professionelle journalistik til at gennemsyre lokalmediet, således at folk har lyst til at læse mediet igen og igen.

Udfordring til journalistikken
Det sidste skal ses meget ud fra Peter Froms baggrund som professionel journalist, hvor man helt naturligt stiller sig tre følgende spørgsmål: Hvad sker der med journalistikken? Journalister og deres formidlingsrolle? Den skrevne fortælling? Alle tre dele er under forandring i disse år, hvorfor det er en ekstra udfordring at få læsernes hele opmærksomhed og få dem til at vende tilbage – igen og igen!

Godt fra start
Som en egentlig iværksætter er Peter From kommet godt fra start og har allerede et ret stort antal læsere, som til stadighed læser nyhedsbrevene, og som også lader til at være godt tilfredse.
Vendingen ”lader til” skal ikke tages for bogstaveligt, idet rutinerede brugere af internettet ved, at opmærksomheden er kortvarig på internettet, og at man derfor skal anstrenge sig til stadighed for at opretholde opmærksomheden om sine nyhedsbreve og sit site på internettet.

Peter From har taget den udfordring op, og selvom mediet endnu har kort tid på bagen, har det allerede vist sig som en mediespiller ”med fremtiden foran sig”, som Peter From begejstret og med en vis ydmyghed og berettiget stolthed udtrykker sig.

Skræppebladets skribent vil inderligt håbe, at Peter Froms sympatiske optimisme er velbegrundet og vil blive udbygget i den kommende tid, således at Vores Brabrand bliver bæredygtigt og får sit eget liv.

Voresbrabrand.dk er en hjemmeside på nettet, som hver dag bringer en ny lokal historie fra postnummeret 8220. Vores Brabrand kan også følges på Facebook. Ligesom at du kan tilmelde dig et elektronisk nyhedsbrev, som sendes ud hver fredag.
Du kan kontakte Peter From Jacobsen for yderligere information på mobil 23 23 58 34 – mail fromjacobsen@gmail.com

Skærmbillede_2018-01-24_kl._17.22.04
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt