Gellerup får Danmarks første Sports- og Kultur­campus

Arkitektteamet Schmidt Hammer Lassen Architects skal tegne det nye byggeri, hvor brugerne er i centrum

Lige før juleferien blev det offentliggjort, at det er Arkitektteamet Schmidt Hammer Lassen Architects, MASU PLANNING, COWI og LOOP architects, der skal stå bag det nye byggeri på Verdenspladsen midt i Gellerup.

”Sports- og Kulturcampus er et vigtigt skridt mod at realisere visionen om at gøre Gellerup til en attraktiv bydel. Jeg glæder mig til de mange faciliteter, som vil blive en attraktion for alle århusianere og ikke mindst for de mange unge i bydelen, der vil gribe mulighederne i Bevægelseshuset,” sagde formand for Brabrand Boligforening Keld Albrechtsen ved afsløringen af vinderprojektet, som fandt sted ved siden af E&P Huset, hvor den nye campus skal ligge.

”Når campus åbner i 2020, får vi et socialt samlingspunkt med dans, gøgl, klatring, sang og musik i moderne idrætsfaciliteter og i et nyt beboerhus. Sports- og Kulturcampus kommer til at glæde og understøtte det rige foreningsliv og aktivitetsniveau, vi allerede har i området. At placere Sports- og Kulturcampus i hjertet af Gellerup er til gavn for hele Aarhus,” fortsatte Keld Albrechtsen.

Et nyt samlingssted

Et banner, som kan ses fra Karen Blixens Boulevard, vil i den kommende tid give forbipasserende mulighed for at kigge nærmere på den fremtidige Sports- og Kulturcampus.
Stedet byder blandt andet på et nyt beboerhus, et moderne bevægelseshus, et nytænkt bibliotek, en kunstgræsbane, som allerede er taget i brug, en stor bypark og en sammenbindende Verdensplads i midten. Herudover arbejdes der på at udvikle et Verdensbad.

For hele verden

Vinderprojektets vision er, at Sports- og Kulturcampus skal være et samlingspunkt for bydelen og samtidig ska kunne tiltrække gæster fra Aarhus og hele verden. Stedet skal være folkeligt og spektakulært. Det skal indbyde til aktivitet, interaktion og fællesskab og samtidig være et aktivt sted i Gellerup, hvor alle føler sig trygge, hvor de lokale tager ejerskab, og hvor besøgende føler sig velkomne og inspirerede.

Levende fællesskaber

Bedømmelseskomiteen har i sin afgørelse blandt andet lagt vægt på, at vinderprojektets overordnede udtryk tilbyder en sammenhængende arkitektonisk helhed, hvor Gellerupparkens vinkelrette struktur udfordres af en levende og bevæget struktur med mange forskellige rumligheder og et spændende hierarki af forbundne rum.

Desuden væves Sports- og Kulturcampus’ mange funktioner tæt sammen og skaber én samlet campus, hvor der er god plads til levende fællesskaber. Sidst, men ikke mindst, har arkitekterne bag projektet rakt ud til partnere for at sikre ansvarlig brug af ressourcer med omtanke for miljøet.
Byggeriet går i gang i løbet af 2019.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2018-01 Februar

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2018-01 Februar side 11
i sektionen Helhedsplan

forsiden af magasinet 2018-01 Februar

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data