Gellerup får Danmarks første Sports- og Kulturcampus

Arkitektteamet Schmidt Hammer Lassen Architects skal tegne det nye byggeri, hvor brugerne er i centrum

Af Morten Korsgaard

Lige før juleferien blev det offentliggjort, at det er Arkitektteamet Schmidt Hammer Lassen Architects, MASU PLANNING, COWI og LOOP architects, der skal stå bag det nye byggeri på Verdenspladsen midt i Gellerup.

”Sports- og Kulturcampus er et vigtigt skridt mod at realisere visionen om at gøre Gellerup til en attraktiv bydel. Jeg glæder mig til de mange faciliteter, som vil blive en attraktion for alle århusianere og ikke mindst for de mange unge i bydelen, der vil gribe mulighederne i Bevægelseshuset,” sagde formand for Brabrand Boligforening Keld Albrechtsen ved afsløringen af vinderprojektet, som fandt sted ved siden af E&P Huset, hvor den nye campus skal ligge.

”Når campus åbner i 2020, får vi et socialt samlingspunkt med dans, gøgl, klatring, sang og musik i moderne idrætsfaciliteter og i et nyt beboerhus. Sports- og Kulturcampus kommer til at glæde og understøtte det rige foreningsliv og aktivitetsniveau, vi allerede har i området. At placere Sports- og Kulturcampus i hjertet af Gellerup er til gavn for hele Aarhus,” fortsatte Keld Albrechtsen.

Et nyt samlingssted
Et banner, som kan ses fra Karen Blixens Boulevard, vil i den kommende tid give forbipasserende mulighed for at kigge nærmere på den fremtidige Sports- og Kulturcampus.
Stedet byder blandt andet på et nyt beboerhus, et moderne bevægelseshus, et nytænkt bibliotek, en kunstgræsbane, som allerede er taget i brug, en stor bypark og en sammenbindende Verdensplads i midten. Herudover arbejdes der på at udvikle et Verdensbad.

For hele verden
Vinderprojektets vision er, at Sports- og Kulturcampus skal være et samlingspunkt for bydelen og samtidig ska kunne tiltrække gæster fra Aarhus og hele verden. Stedet skal være folkeligt og spektakulært. Det skal indbyde til aktivitet, interaktion og fællesskab og samtidig være et aktivt sted i Gellerup, hvor alle føler sig trygge, hvor de lokale tager ejerskab, og hvor besøgende føler sig velkomne og inspirerede.

Levende fællesskaber
Bedømmelseskomiteen har i sin afgørelse blandt andet lagt vægt på, at vinderprojektets overordnede udtryk tilbyder en sammenhængende arkitektonisk helhed, hvor Gellerupparkens vinkelrette struktur udfordres af en levende og bevæget struktur med mange forskellige rumligheder og et spændende hierarki af forbundne rum.

Desuden væves Sports- og Kulturcampus’ mange funktioner tæt sammen og skaber én samlet campus, hvor der er god plads til levende fællesskaber. Sidst, men ikke mindst, har arkitekterne bag projektet rakt ud til partnere for at sikre ansvarlig brug af ressourcer med omtanke for miljøet.
Byggeriet går i gang i løbet af 2019.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt