Ny struktur for beboerrådgivningen

Der bliver nu to rådgivninger

Tekst Jens Skriver – foto (kun online) af Kirsten Hermansen

En af de største succeser i Brabrand Boligforening har været beboerrådgivningen, der startede i 1977, da Gellerupparken ansatte en beboerrådgiver. Sidenhen tilsluttede flere afdelinger sig ordningen, dog fik Toveshøj for snart ti år siden deres egen beboerrådgivning.

Boligforeningens beboerrådgivere varetager beboernes tarv og kun det, i modsætning til rådgiverne ved det offentlige, der først og fremmest skal kontrollere, at reglerne bliver fulgt.

Fremtiden for beboerrådginingen
Beboerrådgivningen for både Gellerup og Toveshøj skal fremover, når den nye boligsociale helhedsplan træder i kraft, indgå i denne og derfor styres af den boligsociale leder.

De øvrige afdelinger i den gamle beboerrådgivning har ønsket at bevare en beboerstyret rådgivning. Derfor har afdelingerne på Holmstrup Mark, Skovgårdsparken og Søvangen fra årsskiftet oprettet deres egen beboerrådgivning.

Stadig samme mulighed for hjælp
Ændringen i strukturen får ingen direkte konsekvenser for brugerne af de forskellige rådgivninger.

Boligsocial leder Jesper Kurdahl bekræfter, at beboerrådgivningen for Gellerup og Toveshøj fremover bliver en del af den kommende boligsociale helhedsplan og derefter ikke længere styres af afdelingerne. Ledelsen vil overgå til Den Boligsociale Helhedsplan, men det varer nogle måneder, inden den nye boligsociale helhedsplan træder i kraft.

I Gellerupparken har det springende punkt derfor været, hvem der i overgangsperioden uden boligsocial helhedsplan betaler beboerrådgiverens løn, og hvem der lægger lokaler til.
Indtil videre har Beboerrådgivningen i Gellerup fortsat lokaler på Gudrunsvej 16, 1. th.

Jens Høgh er en af beboerrådgiverne

Jens Høgh er en af beboerrådgiverne (arkivfoto)
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt