Altinget på besøg i Vaskeriet

Omtale

Af Morten Korsgaard, kommunikationschef

Altinget bragte 30. januar en flot omtale af ”Vaskeriet” i Søvangen. Under overskriften ”Sådan binder udviklingshæmmede vaskeriarbejdere et boligområde i Aarhus sammen”, satte journalist Carsten Terp Beck-Nilsson ord på det socialøkonomiske vaskeri, der skaber arbejde til tre udviklingshæmmede. Men det gør mere end det. I kommunen kalder man det et smukt eksempel på fremtidens velfærd. Artiklen kan læses i sin fulde længde på altinget.dk. Her er et uddrag:

Hver morgen klokken 9 sidder han der i 3A mod rutebilstationen med sit vasketøj i en blå Ikea-pose. Tit sunket lidt sammen. I sin egen verden. Men det er kun, indtil nogen henvender sig til ham. Så oplyses hans ansigt af et lykkeligt smil.

“Jeg elsker at snakke med folk,” siger han.

Raphael Bo Jensen er 32 år gammel og udviklingshæmmet. Og han er ude med vasketøj til firmakunder, som synes, det giver mening at få tøj vasket, strøget og lagt sammen i det beboervaskeri, der ligger i Søvangen, en del af Brabrand Boligforening.

Vaskeriet er socialøkonomisk og en øvebane for tre udviklingshæmmede, og det er på en måde det, denne artikel handler om. Og så alligevel ikke.

For selv om arbejdet i Vaskeriet skaber en ubestridelig værdi for Raphael og hans to kolleger, Lotte og Katja, så er det de afledte effekter af deres arbejde, der er den egentlige pointe.

For gennem noget så simpelt som at hente, vaske, stryge, folde og levere vasketøj knytter de tre udviklingshæmmede forbindelser mellem beboerne i Søvangen, bygger bro over fordomme, modvirker ensomhed og skaber i det hele taget sammenhæng i en verden, som bliver stadig mere fragmenteret.

Læs hele artiklen her: https://www.altinget.dk/social/artikel/saadan-binder-udviklingshaemmede-vaskeriarbejdere-et-boligomraade-i-aarhus-sammen
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt