Jobvejledningen i Skovgårdsparken er kommet godt i gang

En gang om ugen kan beboere få hjælp til CV og ansøgninger

Tekst og foto Elsebeth Frederiksen

Der er i Skovgårdsparken stort fokus på at få beboerne i job. Derfor har man i samarbejde med jobcenteret fået en såkaldt fremskudt jobvejleder, der befinder sig i afdelingen en gang om ugen.

Da Skræppens udsendte besøgte Karen Tholstrup på hendes kontor på Ingasvej, havde hun ingen beboere på besøg. Men hun fortæller, at der ofte kommer folk forbi, som gerne vil have hjælp. Hun hjælper primært med at skrive CV og ansøgninger, men har f.eks. også hjulpet med at få taget et godt billede til CV’et. Hun mener nemlig, at det er vigtigt, at arbejdsgiveren skal kunne se personen bag ansøgningen. Karen tager sig god tid til dem, der kommer for at få hjælp.

”Det er vigtigt at snakke med den, der kommer for at få hjælp, for at kende personen bedre. Så er det nemmere at skrive en ansøgning, hvis jeg ved, hvilken personlighed der skal skinne igennem ansøgningen,” forklarer Karen.

Karen Tholstrup er klar til at hjælpe dig med at finde et job.

Karen Tholstrup er klar til at hjælpe dig med at finde et job.

Fortrøstningsfuld
Det er endnu ikke lykkedes at få nogen i arbejde, men Karen er fortrøstningsfuld, for hun føler allerede, at der er kommet store fremskridt i jobsøgningen. En del af dem, der kommer for at få hjælp, har aldrig været på arbejdsmarkedet eller har måske kun prøvet at være i praktik mange forskellige steder.

Derfor er der heller ikke altid så meget at putte på CV’et, så da kan det godt være en udfordring at få det til at se ud af noget. Derfor er det også vigtigt, at der i CV’et bliver fokuseret på andre kompetencer såsom frivilligt arbejde, sprog og praktikker, så arbejdsgiveren alligevel kan se, at personen har kompetencer til at varetage et job.

Man kan følge åbningstider m.m. på facebooksiden ”Skovgårdsparken – et godt sted at bo’”.

Jobvejledningen er kun for beboere i Skovgårdsparken.


Jobcafé i Skovgårdsparken

Få hjælp til at lave cv, søge job og træne jobsamtale

Sted:
Selskabslokalerne, Ingasvej 66, 8220 Brabrand

Tidspunkter:
Torsdag 1. november kl. 13-15

Torsdag 8. november kl. 13-15

Torsdag 15. november kl. 13-15

Tilmelding ikke nødvendig
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt