DR flytter fire familier ind i Gellerup i 180 dage

TV-hold kommer til at følge de nye beboere, mens de blandt andet skal være frivillige aktive i lokalområdet

Tekst og foto af Helle Hansen

Hen over nytåret flytter der fire nye hold beboere ind i lejligheder i Gellerup og Toveshøj. Det er ikke helt almindelige beboere, for de har nemlig en hale af kamera- og lydfolk løbende efter sig, som skal være med til at dokumentere oplevelsen ved at flytte ind og leve i det, som resten af Danmark kalder en ghetto.

Journalist Henrik Jensen og fotograf Jonas Gravgaard er tyvstartet og er gået i gang med at lave optagelser til programmet, hvor fire danske familier flytter til Gellerup.

Journalist Henrik Jensen og fotograf Jonas Gravgaard er tyvstartet og er gået i gang med at lave optagelser til programmet, hvor fire danske familier flytter til Gellerup.

Det er DR-programmet ”180 dage i Gellerup”, der kommer til at lave optagelserne med de fire udvalgte danske familier i løbet af det næste halve år. I alt meldte 80 danske familier sig, da DR i efteråret ledte efter helt almindelige danskere, der kunne tænke sig at være med i TV-eksperimentet. Så der har været foretaget en hel del castinger for at finde frem til de fire udvalgte familier, som med både unge og ældre, par og enlige repræsenterer et bredt udsnit af den danske befolkning.

Fra plejehjem til udsat boligområde
DR har tidligere produceret udsendelsesrækken ”180 dage på plejehjem”, som i foråret blev sendt på DR2. Her flyttede fire unge i et halvt år ind på et plejehjem og boede blandt de ældre borgere. Et meget populært program, som altså nu skal prøves af i en anden form i Gellerup.

”Formålet er at give fire danske familier muligheden for at opleve, hvordan det er at bo i Gellerup på egen hånd, og så kan hr. og fru Danmark også følge hverdagslivet, som jo nok er lidt i modsætning til en kriminalreportage i Ekstra Bladet, der lige kommer forbi, når en bandekrig koger,” fortæller journalist Henrik Jensen, der bliver en del af det faste hold af tv-tilrettelæggere og kamerafolk, som skal følge familierne tæt.

Frivilligt arbejde
”For Gellerup og Toveshøj er der også en gevinst ved projektet. De nyindflyttede har nemlig lovet, at de skal levere, hvad der svarer til cirka 30 timers frivilligt arbejde om måneden, til boligområdet,” siger Henrik Jensen, der før optagelsesstart er i fuld gang med at prøve at få et overblik over nogle af de mange muligheder, der er for at kunne give en frivillig hånd med i Gellerup.
”Der er jo så vildt mange aktiviteter og tilbud, så en af de første opgaver, når familierne er rykket ind, bliver at få dem matchet med nogle af de steder, hvor der kan være brug for deres indsats. Det bliver så spændende at følge,” siger Henrik Jensen, der har været rundt og ringe på dørene i de opgange, hvor de nye beboere flytter ind, for at fortælle naboerne lidt om, hvad der kommer til at ske.

Huslejen betalt
Det er DR, der betaler huslejen for de fire familier, som flytter ind. Brabrand Boligforening har fået tilladelse fra tilsynet til at lade tv-familierne rykke ind uden om ventelisten. Familierne kommer fra Struer, Ikast og Horsens, og så er der også et ungt par fra Århus, som gerne vil ud og deltage i eksperimentet.

Skræppebladet vil løbende følge med i, hvordan det kommer til at gå hen over foråret. Og ellers kan alle nysgerrige se resultatet, når udsendelsesrækken bliver sendt på DR1, formentlig med start fra 1. juni næste sommer.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt