Skræppebladet møder nogle af DR’s indflyttere i Gellerup

I starten af januar flyttede fire familier ind i Gellerupparken som en del af DR’s program “180 dage i Gellerup”. Skræppebladet har snakket med to af familierne, og de er blevet positivt overraskede

Tekst og foto Olivia Høj Fälling

I forbindelse med et DR-program, der hedder 180 dage i Gellerup, er der flyttet fire nye familier ind i området. Tanja Sørensen og René Møller Christensen er en af de fire familier. Det unge par fra Horsens meldte sig til projektet, da Tanja så et opslag på Facebook, som var fyldt med negative kommentarer.

”Folk havde skrevet, at om de så fik én million kroner for det, ville de aldrig flytte herud. Men de negative kommentarer afskrækkede mig ikke, så da jeg foreslog det for René, sagde han ja med det samme,” fortæller Tanja.

I Tanja og Renés nye lejlighed i Gellerup har de 103 kvadratmeter. I Horsens havde de kun 75. Derfor har de kunnet finde plads til et tøjværelse.

I Tanja og Renés nye lejlighed i Gellerup har de 103 kvadratmeter. I Horsens havde de kun 75. Derfor har de kunnet finde plads til et tøjværelse.

Vil opleve nyt
De samme kommentarer havde 70-årige Ester Engrob Nielsen set. Kommentarerne gjorde, at hun tænkte, at det kunne være spændende at komme til Gellerup. For selvom hun har haft et liv fyldt med oplevelser og rejser, mener hun ikke, at hun er færdig med at opleve nye ting, og det synes hun, at hun kan i Gellerup.

”Jeg har altid været glad for at rejse og opleve nye kulturer, og jeg synes, at Gellerup lød som et spændende sted med mange forskellige kulturer. Og så ønsker jeg at være med til at ændre de negative idéer om Gellerup,” siger hun.

Meget godt at byde på
På trods af at de kun har boet i Gellerup siden starten af januar, har de allerede en opfattelse af, at den Århusianske bydel har meget godt at byde på, og de er alle tre enige om, at det kun kan blive bedre, når de kommer i gang med det frivillige arbejde, som de skal lave i forbindelse med programmerne.

I næste nummer af Skræppebladet kan du høre mere om, hvad de laver af frivilligt arbejde i Gellerup, og hvad de synes om det.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt