Det er hårdt arbejde at have et kamerahold i hælene hele tiden

Tanja Sørensen og René Møller Christensen har en meget travl hverdag

Tekst og foto Elsebeth Frederiksen

I sidste udgave af Skræppebladet var vi på besøg hos Tanja og René, som lige var flyttet til Gellerup. I en treværelses med rigeligt plads. Nu er hverdagen kommet snigende. De har begge to fået nyt arbejde, som det tager tid at vænne sig til.

En af betingelserne for at deltage i tv-programmet var, at de medvirkende skulle deltage i frivilligt arbejde mindst syv timer om ugen. Det har imidlertid været ret svært for Tanja at gennemføre, idet den lektiehjælp, som hun gerne vil hjælpe med, ikke kan komme på tv. Dem, hun hjælper, vil simpelthen ikke filmes.

”Jeg har været nødt til at droppe lektiehjælpen igen, fordi DR ikke har kunnet filme, og jeg derfor ikke kan overskue både at skulle lave det og finde andet frivilligt arbejde, der kan filmes. Jeg har simpelthen alt for travlt,” forklarer Tanja.

René er dog fint tilfreds med sit frivillige arbejde hos Cirkus Tværs, for de er vant til at blive filmet, så der har aldrig været problemer.

Tanja og René har en travlt hverdag med kameraer omkring hele tiden.

Tanja og René har en travlt hverdag med kameraer omkring hele tiden.

Bliver måske snart boligløse
Tanja og René vil gerne blive boende i Gellerup, men det er usikkert, hvor de kan bo, og om de kan blive boende. Det er jo en ekstraordinær situation, at de har fået den lejlighed, de nu bor i, og hvis de skal have noget andet, skal de på venteliste.

Den lejlighed, de bor i nu, er også lige lovlig dyr for dem, så derfor var de også til åbent hus i Pionerhusene på Gudrunsvej.
”Vi kunne godt se os selv bo der, men vi synes ikke, den bliver nem at indrette,” siger Tanja.

Svært at komme ind på folk
Tanja og René føler, at det er svært at komme ind på folk, fordi der hele tiden er kamera på, når de er ude til aktiviteter. Det var for eksempel et problem ved fastelavn, som de havde hjulpet med at arrangere. Her var det svært at snakke med folk, netop fordi der var kamera på hele tiden.

De tror, at hvis de bliver boende, så vil det nok blive nemmere at snakke med folk, når der ikke er kameraer på mere.

Selvom det har været hårdt, har de ikke fortrudt, at de meldte sig til programmet. De kan godt lide at bo i Gellerup, også selvom de har svært ved at vænne sig til, at folk ikke er ret gode til at rydde op efter sig selv udenfor.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt