Afd. 4: Vinteren har givet Gellerup sin egen skøjtebane

Afdeling 4 – Gellerupparken

Gellerups nye sø i byparken er tillokkende, men pas på, hvis isen er usikker

Tekst og foto Helle Hansen

Byparken midt i Gellerup står snart færdig med sø og bakker, træer og stier, lygter og legeredskaber. Og midt i januar åbenbarede der sig pludselig også en skøjtebane, da vandet i søen begyndte at fryse til is.

Søen er ikke kæmpestor og heller ikke en kilometer dyb, men det kan godt blive en kold og ubehagelig oplevelse, hvis man drister sig ud på isen, og den ikke holder. Derfor blev der hurtigt sat advarselsskilte op langs søbredden, hvorpå der stod ”Isen er usikker”.

I Gellerup er der pludselig kommet en tillokkende sø, der kan skøjtes på - men husk at tjekke om isen er sikker.

I Gellerup er der pludselig kommet en tillokkende sø, der kan skøjtes på – men husk at tjekke om isen er sikker.

På eget ansvar ude på isen
I Aarhus Kommune er der ingen retningslinjer for, hvordan der skal skiltes ved søer. På kommunens hjemmeside står, at al færdsel på søer altid er på eget ansvar. I København tager kommunen ud og måler isen på søer og sætter derefter skilte op, når isen er sikker, hvilket kræver, at den er cirka 16-18 cm tyk.

Vintervejret har i år været meget svingende. En lovet periode med døgnfrost sidst i januar blev efter et par dage afløst af varmegrader. Det betød, at isen på søen hurtigt begyndte at smelte igen, så skøjteløb nåede ikke at blive en mulighed i denne omgang.

Men der er stadig et par måneder tilbage af vinteren, så frosten kan nå at slå til endnu.

Men alle forældre opfordres til at tage en alvorlig snak med deres børn om, at de ikke bare skal løbe ud på isen, selv om den ser blank ud, for isen skal være meget tyk, før den er helt sikker.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt