Alt er ved det gamle

Selvom der er blevet skiftet ud i det øverste lag i lokalpolitiet i Aarhus Vest, vil der ikke være nogen ændringer i politiindsatsen

Tekst Christian Andersen, foto Bo Sigismund

Det forsikrer Jens-Henrik Jensen og Klaus Hvegholm Møller, de to nye politikommissærer i Aarhus Vest, om.

Klaus Hvegholm har arbejdet i Gellerup i de seneste fire år, og Jens-Henrik har arbejdet i Bispehaven indtil for nogle år siden, så ansigterne er kendte, og de to forsikrer om, at politiindsatsen heller ikke ændres.

Politikommissærerne Jens-Henrik Jensen og Klaus Hvegholm Møller er det nye makkerpar hos lokalpolitiet i Aarhus Vest.

Politikommissærerne Jens-Henrik Jensen og Klaus Hvegholm Møller er det nye makkerpar hos lokalpolitiet i Aarhus Vest.

Indsatsen i Gellerup er baseret på ”dialog med konsekvens,” og den fortsætter.
Jens-Henrik siger, at politiet ”bliver ved med at gå efter den begavede løsning,” og Klaus er hurtig til at bakke sin kollega op:
”Hvis det giver bedre mening at lave en anholdelse dagen efter, eller at tage hjem og snakke med en ung persons forældre, så gør vi bare det,” supplerer han.

Jens-Henrik Jensen er 50 år gammel og har været i politiet i 26 år. Han kommer oprindeligt fra Herning og var i politiet som erhvervspraktik i folkeskolen. Efterfølgende fik han en kæreste, hvis far var i politiet, og han valgte den vej, fordi han syntes, det lød spændende.

Klaus Hvegholm Møller havde en landbetjent som nabo oppe i sit barndomshjem nær Struer, og han valgte livet som politibetjent, ”sikkert fordi han har påvirket mig,” men også fordi han gerne ville have en afvekslende og uforudsigelig hverdag.

Afvekslende og uforudsigelig
Afvekslende og uforudsigelig er netop nøgleordene i hverdagen hos politiet i City Vest. I modsætning til andre politistationer, der er opdelt i flere afdelinger, skal alle ansatte i Aarhus Vest nemlig beskæftige sig med alle aspekter af politiarbejdet.

”Vi kan være nede at tale med børnene i klubben det ene øjeblik, hvorefter vi bliver kaldt ud til en alvorlig forbrydelse, eller omvendt,” fortæller Klaus.
Det er vilkårene ved at arbejde på en nærpolitistation, eller lokalpoliti, som det hedder nu om dage.

Samarbejdet med beboerne fylder meget i de to politifolks tilgang til politiarbejdet.

”Vi er involveret i beboernes hverdag. På den måde kan vi mane rygter i jorden eller sørge for, at de slet ikke opstår,” siger Klaus Hvegholm.
Boligforeningerne i området og de kommunale tilbud er også stadig vigtige pejlemærker for politiet i Aarhus Vest.

”De er stadig vores vigtige samarbejdspartnere i området,” siger Klaus Hvegholm.

Ny bygning
Det samarbejde får et ekstra nøk opad, når de efter planerne midt i marts flytter op på fjerde sal i den nye Teknik og Miljøbygning overfor Bazar Vest.
De får selskab af kollegerne i ”Forebyggelsesafdelingen” fra politigården i Aarhus midtby.

Forebyggelse er i sagens natur rettet mod kriminalitet, og den foregår på mange forskellige måder og på mange forskellige steder.

”Det kan både være, når vi er ude at snakke med børn i skolerne, tager en fodboldkamp med dem, og når vi snakker med de unge på gaden om, hvilke konsekvenser en kriminel løbebane kan have,” forklarer Klaus Hvegholm.

Jens-Henrik slutter:
”Vi har et stort lokalkendskab i området, så når vi leder efter en efterlyst, så ved vi i mange tilfælde, hvor vedkommende holder til, hvem hans kammerater er, hvem hans kæreste er og så videre. Det er det dybe lokalkendskab, der gør politiarbejdet nemmere.”

Så ”banditterne” i Gellerupparken og Toveshøj kan stadig ikke føle sig sikre!

Jens-Henrik Jensen starter i jobbet i begyndelsen af februar, Klaus Hvegholm Møller er allerede i gang.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt