Betina er med til det hele

En nabo, alle må drømme om, er Betina Tang, der hjælper mange naboer i Holmstrup

Tekst og fotos Jens Skriver

Betina laver mad til beboerne, fordi hun kan lide det.

Betina laver mad til beboerne, fordi hun kan lide det.

Første gang, jeg lagde mærke til Betina Tang, var, da hun arbejdede som frivillig i beboerforeningen, der fungerer som et værtshus. Hun kom med varm mad til en ældre mand i min opgang.
”Han fik mad til gengæld for at købe ind, ” forklarer hun.

Nu besøger jeg Værestedet, hvor hun står for madlavningen sammen med nogle andre frivillige.

Min gode nabo

Arrangementer
Betina stod også for sommerfesten sidste år og arrangerede sankthans. Hun fortæller:
”Folk sagde, at det var den hyggeligste sankthans, de havde været med til, selv om der ikke var noget bål.”

Sidste jul forsøgte hun at arrangere juleaften, men der meldte sig kun to. Dem tog hun med hjem. Til gengæld lavede hun juletamtam i Værestedet 2. juledag.

I Pensionistklubben står hun for banko, og den sidste tirsdag i måneden serverer hun varm mad. Lige nu tænker hun på en påskefrokost.

Nogle naboer, der har svært ved at klare sig, hjælper hun også.
”Jeg er overalt,” siger hun.

Hun boede først i Odinsgården, men har altid hørt til i Holmstrup, selv om hun først flyttede hertil for to år siden. En voksen søn på 21 år er flyttet hjemmefra.
”Kæresten trækker mere end mor. Det, der lokker hjem, er kødgryderne,” siger hun.
Men hun har to hunde.

Betina ved kødgryderne.

Betina ved kødgryderne.

Værestedet
Værestedet er egentlig for ensomme og psykisk sårbare, men alle er velkomne, og de vil gerne have nye gæster. For øjeblikket kommer der i gennemsnit 15, men forrige gang kom der så mange, at Betina truede med at skulle have udvidet. Om eftermiddagen kan folk få kaffe, kage og brød til en snak.

Kl. 18 serveres middag. Muligvis kommer prisen for en middag til at stige fra 25 kr. til 30 kr., men så bliver der mulighed for at købe rabatkort. Simon Holse står for økonomien.
”Han kommer og går med kassen,” siger Betina.

Den aften, jeg var der, var menuen hamburgerryg med grøntsager. Det smagte pragtfuldt. En gæst siger: ”Jeg er så imponeret over Tina. God mad. Blomster over det hele.”
Jeg spørger, hvorfor hun laver alt dette. ”Jeg kan godt lide det. Ellers gjorde jeg det ikke,” lyder det kække svar.




Del eller print denne side:  



Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT




 
 
© 1970-2019
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt