Betina er med til det hele

En nabo, alle må drømme om, er Betina Tang, der hjælper mange naboer i Holmstrup

Betina laver mad til beboerne, fordi hun kan lide det.

Betina laver mad til beboerne, fordi hun kan lide det.

Første gang, jeg lagde mærke til Betina Tang, var, da hun arbejdede som frivillig i beboerforeningen, der fungerer som et værtshus. Hun kom med varm mad til en ældre mand i min opgang.
”Han fik mad til gengæld for at købe ind, ” forklarer hun.

Nu besøger jeg Værestedet, hvor hun står for madlavningen sammen med nogle andre frivillige.

Min gode nabo

Arrangementer

Betina stod også for sommerfesten sidste år og arrangerede sankthans. Hun fortæller:
”Folk sagde, at det var den hyggeligste sankthans, de havde været med til, selv om der ikke var noget bål.”

Sidste jul forsøgte hun at arrangere juleaften, men der meldte sig kun to. Dem tog hun med hjem. Til gengæld lavede hun juletamtam i Værestedet 2. juledag.

I Pensionistklubben står hun for banko, og den sidste tirsdag i måneden serverer hun varm mad. Lige nu tænker hun på en påskefrokost.

Nogle naboer, der har svært ved at klare sig, hjælper hun også.
”Jeg er overalt,” siger hun.

Hun boede først i Odinsgården, men har altid hørt til i Holmstrup, selv om hun først flyttede hertil for to år siden. En voksen søn på 21 år er flyttet hjemmefra.
”Kæresten trækker mere end mor. Det, der lokker hjem, er kødgryderne,” siger hun.
Men hun har to hunde.

Betina ved kødgryderne.

Betina ved kødgryderne.

Værestedet

Værestedet er egentlig for ensomme og psykisk sårbare, men alle er velkomne, og de vil gerne have nye gæster. For øjeblikket kommer der i gennemsnit 15, men forrige gang kom der så mange, at Betina truede med at skulle have udvidet. Om eftermiddagen kan folk få kaffe, kage og brød til en snak.

Kl. 18 serveres middag. Muligvis kommer prisen for en middag til at stige fra 25 kr. til 30 kr., men så bliver der mulighed for at købe rabatkort. Simon Holse står for økonomien.
”Han kommer og går med kassen,” siger Betina.

Den aften, jeg var der, var menuen hamburgerryg med grøntsager. Det smagte pragtfuldt. En gæst siger: ”Jeg er så imponeret over Tina. God mad. Blomster over det hele.”
Jeg spørger, hvorfor hun laver alt dette. ”Jeg kan godt lide det. Ellers gjorde jeg det ikke,” lyder det kække svar.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2019-02 Marts

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2019-02 Marts side 5
i sektionen Artikler

forsiden af magasinet 2019-02 Marts

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data