Byggeri for milliarder

Projektchefen er stoppet. Boligforeningen sætter et nyt hold

Af Keld Laursen, direktør i Brabrand Boligforening

Det er svimlende summer, som skal omsættes til renovering og nybyggeri i Brabrand Boligforening i de kommende år.

Renovering af vores to ældste afdelinger, Hans Brogesparken og Søvangen, løber op i omkring en halv milliard, og sammen med en såkaldt sokkelrenovering (som i realiteten er nybyggeri) af højhuset i Skovgårdsparken, renovering i Hasselhøj og ikke mindst renoveringen af mere end 1.200 boliger i Gellerup og Toveshøj, er der renoveringsprojekter “i pipeline” for mere end to mia. kr.

Oven i det kommer planlagt nybyggeri på Nordlandsvej, Randersvej og i Tranbjerg for ca. 400 mio. kr.

Højhuset på Astridsvej i Skovgårdsparken skal gennemgå en såkaldt sokkelrenovering.

Højhuset på Astridsvej i Skovgårdsparken skal gennemgå en såkaldt sokkelrenovering.

Nye helhedsplaner i Gellerup
Samtidig står vi, som det fremgår af artiklen om helhedsplaner, over for et omfattende planlægningsarbejde, som skal sætte retning og danne grundlag for det kommende årtis udvikling i Gellerup og Toveshøj.

Realisering af så omfattende projekter forudsætter, at boligforeningen har den fornødne projektkapacitet – både med hensyn til gennemførelse af byggeri og planlægning.

Projektchef stoppet
I september har boligforeningens hidtidige projektchef, Ole Bech Jensen, opsagt sin stilling med henblik på at nedtrappe sine arbejdsforpligtelser.

Foreningsbestyrelsen har derfor drøftet, at stillingsstrukturen og organiseringen skal tilgodese og sikre, at vi inden for renovering, nybyggeri og planlægning, herunder inddragelse af beboere, overholdelse af tidsplaner m.v., kan gennemføre de store projekter med høj kvalitet og ikke mindst en høj grad af økonomisk robusthed.

På den baggrund er der nu indledt et arbejde med at sætte det hold, som i de kommende år skal stå i spidsen for byggerierne og helhedsplanerne.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt