Afd. 4: 50 år i Gellerup og ingen planer om at flytte

Afdeling 4 – Gellerupparken

Inga Sørensen og familien flyttede ind på Jettesvej i september 1969

Inga Sørensen stod midt i flytterodet, da afdelingsformand Abdinasir Jama pludselig i starten af oktober dukkede op med en stor gavekurv for at markere 50-års jubilæet og titlen som den beboer, der har boet længst i Gellerupparken overhovedet.

Inga var dog ikke i gang med at flytte fra afdelingen. Derimod stod hun over for at skulle få nøglerne til sin nyrenoverede lejlighed på Gudrunsvej, som hun har været genhuset fra siden januar i år.

Inga Sørensen og sønnen Henrik fik overrakt en gavekurv af afdelingsformand Abdinasir Jama, fordi de har boet 50 år i Gellerupparken.

Inga Sørensen og sønnen Henrik fik overrakt en gavekurv af afdelingsformand Abdinasir Jama, fordi de har boet 50 år i Gellerupparken.

Kom fra midtbyen

Men Gudrunsvej var slet ikke der, det startede for Inga Sørensen. Hun og manden, Svend Erik, og deres fire børn flyttede nemlig ind på 2. sal på Jettesvej 21 helt tilbage i september 1969. Dengang kom de fra en lille lejlighed i Norsgade, så det var en kæmpe forandring at få en stor fireværelses med to badeværelser i Gjellerupplanen.

En lille søn mere kom til, og familien boede i lejligheden på Jettesvej indtil 2013. Dengang blev Svend Erik dårligt gående, så derfor lokkede Gudrunsvej med sine elevatorer. Desværre døde Svend Erik, kort før at familien skulle flytte, så det blev kun Inga og den voksne søn Henrik, som rykkede over på Gudrunsvej.

Bliver i Gellerup

Efter 50 år i Gellerupparken har Inga Sørensen ingen tanker om at flytte et andet sted hen. Hvorfor skulle hun det?

”Jeg har aldrig oplevet af have nogen problemer med nogen. Og nu er jeg jo snart en ældre dame, så jeg får lov at gå i fred. Og jeg kunne ikke tænke mig at bo noget andet sted,” siger Inga Sørensen, der synes, at de nye planer med nedrivninger i Gellerupparken er synd, for alle de beboere, som i dag ikke ved, hvor de skal flytte hen.

Efterlysning af gamle beboere

Afdelingsbestyrelsen kender flere beboere, som flyttede ind i Gellerupparken i perioden 1970-1972. Det var den gang da blokkene stod nybyggede, og det er alle beboere med dansk baggrund.

Afdelingsbestyrelsen vil i forbindelse med 50-års jubilæet også gerne finde frem til de beboere med arabisk, tyrkisk, somalisk, kurdisk og vietnamesisk baggrund, der har boet længst i afdelingen, så vi kan fejre den mang-foldighed, der er med til at gøre Gellerupparken til et farverigt og spændende område at leve og bo i.

Så hvis din familie har boet i rigtig mange år i Gellerupparken, så giv besked til afdelingsbestyrelsen, så I kan være med til at beskrive områdets spændende historie.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2019-07 November

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2019-07 November side 12
i sektionen Afdelingerne

forsiden af magasinet 2019-07 November

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data