Masser af ideer til nyt gavlmaleri på B7

Beboerne vil løfte sløret for livet bag gavlene

Tekst og foto Helle Hansen

Søndag den 16. november stod kunstner Thomas Kruse klar med papir og farvekridt på Gellerup Museum. Frem mødte et stærkt lille hold beboere, der gerne vil være med til at udveksle ideer til et nyt gavlmaleri på den nyrenoverede blok B7 på Gudrunsvej.

Beboerne gik i gang med farvekridt og blyanter, og der blev tegnet og snakket og grinet .

Thomas Kruse stod for de to store gavlmalerier på Gudrunsvej, som blev malet i 1985, og han indledte workshoppen med at vise gamle billeder fra processen dengang.
Derefter inviterede han til en brainstorm om indholdet i det nye maleri, som skal erstatte det blå med fredsduerne, der er pakket ned og gemt væk. Det er planen, at det blå gavlmaleri senere igen skal op på en gavl.

I stedet skal der nu laves et nyt gavlmaleri på den sydlige blok med inspiration fra det tredje maleri, som aldrig nåede at blive lavet i 1985. Og her skal de fire vindueshuller i blokkens nyrenoverede gavl tænkes ind.

Stor iderigdom
Den oprindelig ide var, at det tredje maleri skulle vise livet i lejlighederne. Den ide blev der brainstormet på, og det resulterede i en masse ideer, der blev skrevet ned: smag på Gellerup, sport i kvarteret, vandpiber, bryllup med musik, katte, læsecafeer, Andromeda, viceværter, busser med mange forskellige mennesker, fædre med børn og mange flere.

De fremmødte gik derefter i gang med farvekridt og blyanter, og der blev tegnet og snakket og grinet i et par timer, mens ordene blev til skitser, som med tiden måske kan ende i stor skala på gavlen.

Efter et par timer var der mange fine skitser, som med tiden måske kan ende i stor skala på gavlen.

Efter et par timer var der mange fine skitser, som med tiden måske kan ende i stor skala på gavlen.

Vintermøder med flere tegninger
Da eftermiddagen nåede til ende, aftalte deltagerne at mødes igen og tegne videre i det nye år. Første workshop bliver søndag den 2. februar klokken 13-16 på Gellerup Museum, Gudrunsvej 16, 6. th.

Mens de efterfølgende skitse-tegne-dage er aftalt til at finde sted om eftermiddagen klokken 15-18 tirsdag den 25. februar og tirsdag den 17. marts. Begge dage på Gellerup Bibliotek. Har du lyst til at være med? – så kom!

Har du spørgsmål, så kontakt Thomas Kruse: thkruse4@gmail.com eller Helle Hansen: hhmh65@hotmail.com.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt