Leder

Er de helt sikre på, at den hårde vej, de har begivet sig ud på, er den rigtige, med deres grimme planer om nedrivninger og tvangsflytninger af 600 familier i Gellerup og Toveshøj

Lys i mørket

Det er december, og mørket fylder mere og mere af døgnets 24 timer. November er godt nok overstået, men der er stadig lang tid til forår og lysegrønne dufte.

Alligevel er der lys i mørket. Her tænker jeg ikke på den fine nye oplyste port i blokken på Gudrunsvej og heller ikke det fake-juletræ, som hver aften lyser op på taget af penthouselejlighederne i samme blok. Træet er så højt, at det helt sikkert må kunne ses helt inden fra Salling Rooftop.

Nej, det lys, jeg så i aften, det var smilene på alle de skønne små unger, som med deres fine røde nissehuer var med på scenen for første gang til Cirkus Tværs’ traditionsrige juleshow. Små mørke og lyse ansigter, drenge og piger side om side. Måske de bor i Gellerup, måske de bor et andet sted i byen. Det kunne jeg ikke se på dem. De små klaskede begejstrede high five, når de havde udført deres gig, og de udstrålede en glæde og en umiddelbarhed, der næsten fik mig til at glemme, at der er noget, der hedder ghettolisten, parallelsamfundslov, udviklings- og afviklingsplaner.

Så kunne politikerne måske have fået en snert af det tryllestøv, der blev spredt ud i salen. Og måske turde de så gå hjem og tænke sig godt om endnu en gang

Foran en helt fyldt sal på Gellerupscenen gav de glade unger alle os, der var til stede i det store mørke rum, en tro på fremtiden og på, at det nok skal gå alt sammen. For mens showet var i gang, spredte cirkusmagien sig ud til os alle.

Hvor kunne jeg godt havde ønsket, at hele byrådet og en god sjat af Folketingets medlemmer havde været med i teatersalen i aften. Så kunne politikerne måske have fået en snert af det tryllestøv, der blev spredt ud i salen. Og måske turde de så gå hjem og tænke sig godt om endnu en gang – om de nu er helt sikre på, at den hårde vej, de har begivet sig ud på, er den rigtige, med deres grimme planer om nedrivninger og tvangsflytninger af 600 familier i Gellerup og Toveshøj – og endnu flere andre steder i landet.

Fra børn og fulde folk skal man høre sandheden, lyder et godt gammelt dansk ordsprog. Børnene fra Cirkus Tværs sagde det klart i aften: Vi vil hinanden, og det skal nok gå godt. Må politikerne give sig selv lov til at kigge dybt i gløgg-gryden hen over julen, så de kan få tungen på gled og se at få gang i den gode samtale og få et kig på verden med et lysere blik end det mørkesyn, som de desværre er ramt af i dag.

God jul og godt nytår til alle – og må I også se lyset.


Faktaoplysning om Udviklingsaftalen mellem Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune:

Aftalen lyder på 31,8 procent almene boliger = 945 nedrivninger
Ghettolovens krav om 40 procent almene boliger = 573 nedrivninger
Difference: 945 – 573 = 372 almene boliger

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2019-08 December

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2019-08 December side 2 forsiden af magasinet 2019-08 December

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Kollektivbyen
Gudrunsvej 78, 2.-3.sal
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data