Leder

Er de helt sikre på, at den hårde vej, de har begivet sig ud på, er den rigtige, med deres grimme planer om nedrivninger og tvangsflytninger af 600 familier i Gellerup og Toveshøj

Lys i mørket

Af Helle Hansen

Det er december, og mørket fylder mere og mere af døgnets 24 timer. November er godt nok overstået, men der er stadig lang tid til forår og lysegrønne dufte.

Alligevel er der lys i mørket. Her tænker jeg ikke på den fine nye oplyste port i blokken på Gudrunsvej og heller ikke det fake-juletræ, som hver aften lyser op på taget af penthouselejlighederne i samme blok. Træet er så højt, at det helt sikkert må kunne ses helt inden fra Salling Rooftop.

Nej, det lys, jeg så i aften, det var smilene på alle de skønne små unger, som med deres fine røde nissehuer var med på scenen for første gang til Cirkus Tværs’ traditionsrige juleshow. Små mørke og lyse ansigter, drenge og piger side om side. Måske de bor i Gellerup, måske de bor et andet sted i byen. Det kunne jeg ikke se på dem. De små klaskede begejstrede high five, når de havde udført deres gig, og de udstrålede en glæde og en umiddelbarhed, der næsten fik mig til at glemme, at der er noget, der hedder ghettolisten, parallelsamfundslov, udviklings- og afviklingsplaner.

Så kunne politikerne måske have fået en snert af det tryllestøv, der blev spredt ud i salen. Og måske turde de så gå hjem og tænke sig godt om endnu en gang

Foran en helt fyldt sal på Gellerupscenen gav de glade unger alle os, der var til stede i det store mørke rum, en tro på fremtiden og på, at det nok skal gå alt sammen. For mens showet var i gang, spredte cirkusmagien sig ud til os alle.

Hvor kunne jeg godt havde ønsket, at hele byrådet og en god sjat af Folketingets medlemmer havde været med i teatersalen i aften. Så kunne politikerne måske have fået en snert af det tryllestøv, der blev spredt ud i salen. Og måske turde de så gå hjem og tænke sig godt om endnu en gang – om de nu er helt sikre på, at den hårde vej, de har begivet sig ud på, er den rigtige, med deres grimme planer om nedrivninger og tvangsflytninger af 600 familier i Gellerup og Toveshøj – og endnu flere andre steder i landet.

Fra børn og fulde folk skal man høre sandheden, lyder et godt gammelt dansk ordsprog. Børnene fra Cirkus Tværs sagde det klart i aften: Vi vil hinanden, og det skal nok gå godt. Må politikerne give sig selv lov til at kigge dybt i gløgg-gryden hen over julen, så de kan få tungen på gled og se at få gang i den gode samtale og få et kig på verden med et lysere blik end det mørkesyn, som de desværre er ramt af i dag.

God jul og godt nytår til alle – og må I også se lyset.


Faktaoplysning om Udviklingsaftalen mellem
Brabrand Boligforening og Aarhus Kommune: 

Aftalen lyder på 31,8 procent almene boliger = 945 nedrivninger
Ghettolovens krav om 40 procent almene boliger = 573 nedrivninger
Difference: 945 – 573 = 372 almene boliger
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt