150.000 lejere kan se frem til renoverede boliger

Regeringen vil sætte 30 milliarder kroner af til renoveringer

Tekst Elsebeth Frederiksen

1. maj blev det afsløret, at regeringen vil afsætte 30 milliarder kroner til grønne renoveringer i den almene boligsektor i perioden 2020-2026. Det fik borgerne at vide i en pressemeddelelse fra Transport- og Boligministeriet. Pengene skal komme fra Landsbyggefonden.

”Vi står med en unik mulighed for at kombinere genopretningen af Danmark med vores grønne ambitioner. Med dette forslag tager vi første skridt i den retning. Vi åbner for investeringer for 30 mia. kr. Rundt om i hele landet bliver der nu mulighed for at udskifte vinduer, isolere bedre eller udskifte oliefyret.

Det vil gavne både lejere, beskæftigelsen og ikke mindst klimaet.
Renoveringerne giver nemlig både bedre indeklima, lavere varmeregninger til lejerne, flere ordrer i ordrebøgerne hos virksomhederne og mindre CO2,” sagde klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen.

Der skal gang i beskæftigelsen
Statsminister Mette Frederiksen, der holdt en virtuel 1. maj-tale på Arbejdermuseet, fortalte i sin tale også om renoveringsplanerne.

”Vi skal i gang med at forbedre lejernes boliger. Gøre noget ved skimmelsvamp og utidssvarende boliger. Det er godt for lejerne. Samtidig kan vi energirenovere. Udskifte oliefyr. Det gavner klimaet. Og de byggeprojekter, der dermed sættes i gang, det skaber arbejdspladser, og det gavner beskæftigelsen,” sagde statsministeren i talen.

Regeringen vil nu indkalde Folketingets partier til forhandlinger.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2020
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt