Nadja Høst elsker vilde farver og power

Lejligheden i Holmstrup er et stort atelier

Tekst Jens Skriver, foto Bo Sigismund og Nadja Høst

Det ses tydeligt, hvad Nadja Høsts lejlighed skal bruges til. Her er malet fantastisk, og den bruges som atelier. Men det hele startede med, at Nadja blev uddannet som makeupartist og kosmetolog i 1992.

I 1995 indledte hun sammen med sin daværende kæreste en jordomrejse med Killroy som backpacker. Efter at have været jorden rundt endte de i New York. En aften mødte de en fotograf, som spurgte: ”Hvem har lavet din makeup? Vil du arbejde for mig og tjene en masse penge?”
Nadja var betænkelig, men kæresten sagde: ”Tag imod!”

Derefter lavede hun makeup for fotografer og for nye modeller. Hun har også lavet makeup til et Broadway-show. Hun fik flere jobs; bl.a. som værtinde til arrangementer. Hun tog en uddannelse som travel agent for at prøve noget nyt og arbejdede et år som det for et rejsebureau i Boston.

I virkeligheden syntes hun, at New York var skrap, og at alle var meget overfladiske. Hun tjente mange penge, så det blev til 10 år i USA, og hun oplevede 9/11 på tæt hold. Hendes nye amerikanske kæreste arbejdede i et af tårnene, men slap ud i tide.

Motivet og farverne vælter ud af væggen.

Motivet og farverne vælter ud af væggen.

Valget faldt på kunsten
De fleste af hendes venner i New York var kunstnere. Kunstnere i New York havde et helt loft for sig selv og reklamerede ikke. Folk kom til dem. Inspireret af dem skiftede hun den lille makeuppensel ud med den store malerpensel og begyndte at male på vægge.

Nadja kom hjem i 2005. Det var et kulturchok, men hun ville male og tog et kursus i det. Siden 2008 har hun levet af at male. Hun maler på alt som borde, stole, vægge og facader, men hun maler helst i vægstørrelse. Hun har malet vægmalerier på Stenaldervej og udsmykker gerne børneværelser og kontorer. Foretrukne motiver er bygninger, natur og ekstrem sport. Hun kan godt lide power, knald på og vilde farver. Episoder fra New York er også yndede motiver.

Nadja Høst kan godt lide power, knald på og vilde farver.

Nadja Høst kan godt lide power, knald på og vilde farver.

Atelier og galleri
Lejligheden er atelier, men hun har åbnet et galleri i Østbirk. Åbningen blev forsinket som følge af corona. Til gengæld er det blevet udvidet, så der er plads til, at andre kan udstille. Nadja arbejder ikke på bestilling, men laver kun det, hun selv vil, og har gerne gang i flere malerier på en gang.

”Jeg har boet her i Holmstrup i fire år,” slutter Nadja. ”Det er det sted, jeg har boet længst, og jeg elsker at bo her, ikke mindst fordi jeg blev konfirmeret her i 1988.”

Nadja Høst kan male på alt, men altid meget farverigt.

Nadja Høst kan male på alt, men altid meget farverigt.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt