Leder

Corona truer beboerdemokratiet

Med corona er der udsigt til, at beboerne kommer til at vente endnu længere på en afgørelse. Den må forventes at trække ud, fordi afdelingsmøderne slet ikke kan holdes

Det er ved at være træls med den corona.
Skræppebladets 50-års jubilæum har nu to gange måttet udsættes, men det er jo kun i den lettere ende af irritationsmomenter – for vi kan fejre bladet helt frem til marts 2021.

Mere træls er epidemiens påvirkning af beboerdemokratiets muligheder for at virke. Allerede i foråret blev beboermøderne aflyst i de afdelinger, der holder to møder om året. Og COVID-19 ramte også forårets repræsentantskabsmøde, som blev udskudt. Og sørme om det ikke gentog sig med en aflysning af repræsentantskabsmødet, der var indkaldt til onsdag den 19. august. Med få dages varsel blev det igen udskudt, fordi Gellerup på det tidspunkt nærmest fremstod som coronaens ground zero i Danmark.

Og her i september har COVID-19-reglerne igen haft betydning for afviklingen af en lang række beboermøder. I flere afdelinger, især de gamle Brabrand-afdelinger, er møderne blevet aflyst og udskudt. Mens de resterende afdelinger forventes at være i stand til at gennemføre møderne, dog ekstraordinært med krav om tilmelding og et nyt tilbud om at kunne stemme med fuldmagtserklæringer.

..slå koldt vand i blodet – dæmp farten på gennemførelsen af den uhyggelige ghettoplan. Sørg i stedet for, at beboerne er med i processen på en ordentlig måde…

Midt i alle disse aflysninger og udskydelser er boligforeningen og dens beboere involveret i et historisk kæmpe byforandringsprojekt, hvor 408 familier i Gellerupparken på andet år holdes som gidsler med truslen om, at de bliver tvangsflyttet ud af deres hjem.

Med corona er der udsigt til, at beboerne kommer til at vente endnu længere på en afgørelse. Den må forventes at trække ud, fordi afdelingsmøderne slet ikke kan holdes.

Der er mange interesser på spil – og borgmesteren har en plan, som han ønsker gennemført.
Hidtil har forhandlingsviljen ikke være ret synlig. Men udviklingsplanen, der nærmest blev dikteret af Aarhus Kommune, skal nu godkendes som en ny helhedsplan i det beboerdemokratiske system. Og det starter med en afstemning på et beboermøde.

Med det nu udskudte ordinære beboermøde i Gellerupparken kan det virkelig komme til at knibe med at nå at træffe en beslutning i år. For hvis det skal være en afstemning, hvor beboerdemokratiet bliver taget alvorligt, så skal det ske på et oplyst grundlag – og ikke bare være noget, som presses igennem.

Herfra skal lyde en opfordring til at slå koldt vand i blodet – dæmp farten på gennemførelsen af den uhyggelige ghettoplan. Sørg i stedet for, at beboerne er med i processen på en ordentlig måde, og vis respekt for, at det tager tid at få orienteret og diskuteret et så omfattende et projekt, så alle kan følge med og træffe den rigtig beslutning.

Læs også

▮ Skræppebladet, det trykte magasin 2020-05 September

Rating

Synes du om artiklen?

Hjælp Skræppebladet med at blive bedre - giv en hurtig feedback.

  • Øv - ikke god
  • Nogenlunde
  • OK
  • Cool - god artikel
  • Kan anbefales
Klik på en smiley - du kan skifte mening bagefter.
Kommentar

Deltag i debatten og skriv kommentar som vises til alle

Skriv en kommentar

Denne side:

Kilde

Denne artikel er bragt i
Skræppebladet
2020-05 September side 2 forsiden af magasinet 2020-05 September

©Copyright

Skræppebladet har copyright til denne artikel.

Det er ikke tilladt at kopiere eller viderebringe elementer uden skriftlig aftale.

Den eksklusive copyright tilhører de originale bidragsydere fx skribent og fotograf.

Læs mere om copyright på Skræppebladet

Kontakt

Skræppebladet er forenings- og beboerblad i Brabrand Boligforening

Skræppebladet
Gellerup Museum
Gudrunsvej 16, 6
8220 Brabrand

Se seneste kolofon og kontakt redaktionen for nærmere information om denne artikel.

Web-sektioner

Nyheder

Magasin

Aktiviteter

Afdelingerne

Foreningen

Debat

Mine bogmærker

henter data

Mine seneste artikler

henter data