Afd. 22: Julefrokosten i Sonnesgården blev anderledes end normalt på grund af corona

Afdeling 22 – Sonnesgården

Sammen hver for sig

Tekst og fotos Jens Kragsnæs og Ole Møller

I Sonnesgården er der de sidste mange år blevet holdt fælles julefrokost, hvor 70-80 (eller flere) personer mødes til fællesspisning, bægerklang, fællessang og underholdning. Denne julefrokost er blevet organiseret og kokkereret af ”de glade julemænd”, beboere med lyst (og overskud) til at arrangere dette. Men sådan kunne det jo ikke blive i år – hvor coronaen er over os med restriktioner og begrænsninger. Så de glade julemænd måtte tænke nyt og anderledes.

Julefrokosten kunne ikke holdes i det dejlige fælleshus med det store juletræ, der lyser op og giver glæde i hverdagen. I stedet måtte den holdes rundt i lejlighederne, hvor beboerne kunne samles i mindre grupper, så julen kunne komme i hus, hver for sig og sammen.

Alt godt på en juleplatte
”De glade julemænd” købte ind, kokkererede og tilberedte 76 platter med sild, rejer, røget ål, hønsesalat, roastbeef, flæskesteg, mørbrad og lidt sødt til kaffen. Og efter en større logistisk planlægning blev platterne fordelt på de forskellige etager, hvor mindre grupper af beboerne samledes i forskellige lejligheder for at nyde den gode julemad.

Når man senere gik rundt ved lejlighederne, kunne man høre glade stemmer og bægerklang, og vist nok også lidt bjældeklang. Og de glade julemænd og hjælpere, i alt ni personer, kunne så med ro i sindet bænke sig i fælleshuset og nyde en velfortjent julefrokost i skæret af juletræets lys.

Så trods disse trange coronatider kom julen alligevel til beboerne i Sonnesgården, hver for sig og sammen.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt