Flere end 50.000 har underskrevet!

Nu skal borgerforslag mod ghettoloven i Folketinget

Tekst Elsebeth Frederiksen, foto Helle Hansen

Borgerforslaget mod den såkaldte ghettolov fik i løbet af den første uge af december så stor opbakning, at det tirsdag den 8. december kl. 12.25 nåede de krævede 50.000 underskrifter. Så nu skal Folketinget behandle spørgsmålet om ghettoloven og ghettolisterne.

Foreningsbestyrelsesmedlem Mathias L. Kofoed-Ottesen fra foreningsbestyrelsen talte dunder mod ghettoloven.

Foreningsbestyrelsesmedlem Mathias L. Kofoed-Ottesen fra foreningsbestyrelsen talte dunder mod ghettoloven.

Borgmester vil stadig rive ned
Den 1. december var den dag, hvor de såkaldte ghettolister udkom. Heldigvis for Skovgårdsparken var den røget af listen. Der gik ikke mange timer, før borgmester Jacob Bundsgaard fortalte, at han alligevel havde i sinde at gennemføre udviklingsplanen for afdelingen. Det betyder, at han stadig vil rive blokke ned i en afdeling, der for få år siden blev renoveret for 350 millioner kroner.

Ghettolisten er makværk
For at markere ghettolisten mødte en lille gruppe aktivister op i Joops Have i Gellerup lørdag den 5. december. Her gjorde Mathias L. Kofoed-Ottesen fra foreningsbestyrelsen indtryk med sin tale.
”Ghettolisten er tydeligvis et makværk. Den har ingen sammenhæng med virkeligheden. Den siger ingenting om reelle forbedringer og fremskridt. Og den har da under ingen omstændigheder æren for dem. Derfor må vi ikke acceptere, at historien nu bliver, at ghettoloven virker. For vi ved, at det ikke er sandt. Det skal vi fortælle til alle. Specielt Kaare Dybvad. For vi skal have afskaffet de ghettolister. De er racistiske. Ubrugelige. Og dybt skadelige!”

Røster fra lokale
Den lokale beboer Lone Kramer greb også mikrofonen med en opsang til politikerne: ”Forstår du, hr. Borgmester og fru Statsminister, at jeres love skaber utryghed? Jeg har boet i Gellerup i 27 år og føler mig meget dårligt behandlet.”

Venter på Folketinget
Nu venter vi spændt på, hvornår borgerforslaget kommer på dagsordenen i Folketinget.
Del eller print denne side:  


Skriv en kommentar til denne side (artikel) LÆS VILKÅR FOR DEBAT


 
 
© 1970-2021
Skræppebladet - E&P Huset - Karens Blixens Boulevard 39 - 8220 Brabrand
| Vilkår for debat | Privatlivspolitik | Kontakt